Завершився міський етап обласного конкурсу «Героїв пам’ятаємо імена»

Дата: 29.09.2023 16:30
Кількість переглядів: 110

Фото без опису

Завершився міський етап щорічного обласного конкурсу пошуково-дослідницьких робіт «Героїв пам’ятаємо імена». Організатори – управління освіти Рубіжанської міської військової адміністрації спільно з Рубіжанським міським Центром туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді».

Пошуково-дослідницька робота була спрямована на збір матеріалів про героїв-земляків, мешканців Луганської області. В межах конкурсу проводилися дослідження життєвого та бойового шляхів, героїчних вчинків та подвигів учасників антитерористичної операції в Луганській та Донецькій областях, російсько-українського збройного конфлікту (військових, добровольців, військових медиків, волонтерів). Роботи базувалися на інтерв’ю з учасниками подій, рідними, друзями, однокласниками, колегами, свідками подій. Текстовий опис пошуково-дослідницької роботи підкріплювався фотоматеріалом.

Тема дослідницької роботи Єгора Прусака, учня 9-А класу Рубіжанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 Рубіжанської міської ради, присвячена герою, випускнику Рубіжанської школи № 3, жителю м. Рубіжне, патріоту, вірному сину України  Старікову Андрію Євгеновичу, який попри проблеми зі здоров’ям пішов на війну, щоб захистити від ворога рідний дім.  

Учениця 9-Б класу Рубіжанського ліцею Тетяна Гончарова досліджувала життєвий і бойовий шлях нашого земляка, педагога, людини, яка все життя віддала вихованню молоді – Єфименка Віктора Івановича.

Спільна робота учнів 7-го класу Рубіжанської гімназії № 4 та Рубіжанського міського Центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді присвячена Артему Бузалову – молодому військовому, колишньому вихованцю, а потім – педагогу Центру туризму і краєзнавства, який добровольцем пішов на фронт, отримав тяжке поранення і тільки завдяки неймовірній силі духу зміг подолати усі труднощі.

Роботи учнів Рубіжанської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 10 Дуванова Владислава та Долгошеїної Анни присвячені захисникам-рубіжанам Олександру Самофалову та Ігорю Садковому.

До Дня вшанування пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, комунальний заклад «Міський музей» розробив банерну виставку «Рубіжне. Меморіал Героїв». На ній представлені фотографії та біографічні довідки про загиблих Героїв міста Рубіжне, які полягли у війні з російськими окупантами за святе право українського народу жити у вільній і незалежній державі. Ця виставка відкрилась у громадському просторі гуманітарного хабу у місті Вінниця, яким опікується Рубіжанська міська військова адміністрація.

Цьогорічні конкурсні роботи були присвячені декільком рубіжанським героям, які загинули, захищаючи землю від ворога.

«Навіки 20. Петров Ігор Андрійович» - так називається робота учнів 9-го класу Рубіжанської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 10 Рубіжанської міської ради. Петров Ігор прожив коротке, але героїчне життя. Його життєвий шлях є прикладом мужності і героїзму, самопожертви і відданості. Його коротке життя є підтвердженням думки: в житті є завжди місце подвигу.

Видатному рубіжанину, педагогу, викладачу, воїну АТО, громадському діячеві, активісту та співзасновнику ГО «Спілка ветеранів АТО м. Рубіжне», захиснику Рубіжного, який загинув, захищаючи рідне місто, Андрію Трощию, присвятила свою пошуково-дослідницьку роботу учениця Рубіжанської гімназії № 1 Олена Томко.

Влада Топчій, учениця Рубіжанської гімназії № 4, розповіла про військовослужбовця Національної Гвардії України Бондарчука Михайла Вікторовича, який загинув, боронячи незалежність України.

Роботи учасників направлені для участі в обласному етапі конкурсу. Та головна думка усіх без виключення конкурсних робіт полягає у впевненості, що Україна обов’язково переможе. Бо спільними зусиллями – військові, медики, вчителі, волонтери, прості люди, виконуючи кожен свою справу – ми всі разом наближаємо Перемогу України над підступним ворогом. Віримо Збройним Силам України і пишаємося нашими славними земляками.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора