Понад 117 тисяч дітей зробили пропущені щеплення проти кору

Дата: 29.09.2023 15:30
Кількість переглядів: 90

Фото без опису

🛡️ Понад 117 тисяч дітей зробили пропущені щеплення проти кору

За 2,5 місяці в ході «наздоганяючої вакцинації» 55 248 дітей від 2 до 7 років отримали першу дозу вакцини. Ще 62 028 дітей старше 7 років надолужили 2 щеплення, передбачене за віком та рекомендоване Національним календарем профілактичних щеплень. 

⚠️ Для повного захисту дітям потрібні дві дози вакцини проти кору, краснухи та паротиту (КПК). Відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень, дитині їх роблять в 1 рік та 6 років. Якщо дитина з якоїсь причини пропустила перше чи друге щеплення, їх потрібно надолужити. Якщо дитина старше 7 років не має жодної вакцинації проти кору, їй роблять два щеплення з мінімальним інтервалом в 1 місяць. 

У межах «наздоганяючої» кампанії з вакцинації проти кору дітей в Україні сформовано 312 мобільних бригад, що вакцинують дітей в організованих колективах та у віддалених від пунктів щеплень територіях. Щоб записатись на вакцинацію до мобільної бригади або запросити її до громади чи організованого колективу, потрібно звернутися до Центру контролю та профілактики хвороб в області проживання чи за місцем тимчасового перебування.
 
ℹ️ Інформацію про пункти щеплень, їхні адреси та графік роботи або телефони регіональних координаторів можна отримати, зателефонувавши до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Нагадуємо, що медичні працівники комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Рубіжанської міської військової адміністрації також готові за телефонами 066 934 89 79, 095 349 11 06 надати всю інформацію про щеплення проти кору та інших інфекцій, передбачених Національним календарем щеплень, в разі потреби скерувати вашу дитину до найближчого до вас медичного закладу, де вашій дитині будуть зроблені всі необхідні щеплення.

Збережемо здоров’я наших дітей разом!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора