30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек

Дата: 30.09.2023 10:00
Кількість переглядів: 79

Фото без опису

30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Вже вдруге працівники комунального закладу «Рубіжанська публічна бібліотека» будуть відзначати його не вдома, а в статусі «переміщена бібліотека». Декілька бібліотекарів намагаються дистанційно зберегти заклад як бібліотечну установа, яка пропонує скористатися широким спектром бібліотечно-інформаційних онлайн послуг. 

Одним із  пріоритетних напрямків роботи стала організація доступу до достовірних джерел інформації. На бібліотечних сторінках у соціальній мережі Фейсбук (https://cutt.ly/10E6tIj, https://cutt.ly/A0E6hxZ) здійснюється розміщення узагальненої  інформації з офіційних сторінок обласної та міської адміністрації, благодійних фондів, державних, громадських та правових організацій, важливих для життєдіяльністю членів громади.Втративши бібліотеки фізично, бібліотекарі продовжують через свої комунікаційні канали, вести інформаційну боротьбу з фейками і ворожою пропагандою.

Йде час і КЗ «Рубіжанська публічна бібліотека» розширила свої послуги для ВПО, започаткувавши проведення офлайн заходів: майстер-класів, творчих майстерень, розважальних програм для дітей. Місцями проведення таких заходів стали гуманітарний хаб Щастинського району Луганщи в м.Кропивницький, локації бібліотек -партнерів Сарненської дитячої бібліотеки і Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського. в місцях компактного проживання внутрішньо переміщених осіб .

Спільні заняття допомагають дітям - переселенцям не тільки .виготовити щось цікаве своїми руками, а і знайти нових друзів тим самим успішно інтегруючись до місцевих громад. В творчому доробку бібліотекрів більше десятка успішних заходів до визначних державних дат і для змістовного відпочинку:

День молоді: https://surl.li/lmirn
День родини: https://surl.li/lmitt
День державності: https://surl.li/lmisj
День Матері: https://surl.li/lmioh
Міжнародний день захисту дітей: https://surl.li/lmior
День Державного Прапора України і День Незалежності України: https://surl.li/lmiqz
День миру: https://surl.li/lmipj
Літній відпочинок: http://surl.li/lmiqq, http://surl.li/lmive

Рубіжанські бібліотекарі разом із своєю громадою та за підтримки керівництва Рубіжанської ВА: працюють, навчаються і навчають інших, беруть участь в роботі нових проектів, стають волонтерами там, де вони потрібні. 

Разом до Перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора