Рубіжанський меморіал. Коваль Ілля Олександрович (Сарпен) 

Дата: 02.10.2023 10:00
Кількість переглядів: 450

Фото без опису

Фото без опису

Коваль Ілля Олександрович (Сарпен).

Народився 21.12.2000 у м.Харків. З юних років мріяв стати військовим, тому вступив до Національної академії Національної гвардії України. Коли почалося повномасштабне вторгнення, молодий офіцер вирушив на передову, щоб стати на захист рідної країни. Ілля служив у 4-й бригаді оперативного призначення імені Героя України сержанта Сергія Михальчука командиром взводу СПГ.

«Він свято вірив у перемогу України, любив і шанував Батьківщину. З початку війни часто говорив: «Мам, я вас захищаю». Не закінчивши повноцінно академію, погони отримав в окопах під Харковом. По приїзду в частину добровільно визвався їхати в Рубіжне на допомогу побратимам. В той день повів себе як справжній офіцер, з великою честю», – розповіла мама воїна. 

07 квітня 2022 року о 10:45 російсько-окупаційні війська розпочали штурмові дії позицій батальйонно-тактичної групи в районі населеного пункту Рубіжне Луганської області. На взводному опорному пункті о 11:34 під час масованого провокативного обстрілу з крупнокаліберного кулемета НСВ-12,7 «Утьос» з напрямку населеного пункту Воєводівка Сєвєродонецького району Луганської області, лейтенант Коваль І. О. наказав особовому складу сховатися в укриття, а сам відкрив вогонь у відповідь намагаючись виявити точні координати та знищити розрахунок кулемета ворога. Проте ворожий  снайпер, побачивши джерело вогню, поцілив у лейтенанта Коваля І.О., який працював під прикриттям крупнокаліберного кулемета. Офіцер отримав поранення не сумісні із життям, але при цьому зберіг життя та здоров’я свого особового складу. 

Лейтенант Ілля Коваль загинув 7 квітня 2022 року. Офіцеру був 21 рік.

За сумлінне виконання службових обов'язків, відданість військовій присязі та українському народові, зразкове виконання службово-бойових завдань, особисту мужність і героїзм у складних умовах загрози життю та здоров’ю лейтенант Коваль Ілля Олександрович нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеню (посмертно).  Похований 11.04.2022 на міському цвинтарі № 10 міста Харків. 

В Іллі  залишилися мама, вітчим, молодший брат, бабуся і дідусь.

Рубіжанська міська військова адміністрація висловлює слова співчуття близьким та друзям загиблого Героя!

Вічна пам’ять та шана Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора