#РубіжнеРазом. Людина, яка вірить у перемогу інтелекту

Дата: 04.10.2023 14:30
Кількість переглядів: 239

Фото без опису

Фото без опису

Він розпочинав бізнес з нуля вже тричі. І якщо перші два рази відбувалися в умовах мирного часу, то останній раз він це зробив в умовах війни. Знайомтесь, Бондаренко Ігор Леонідович, один із засновників компанії «АГК Україна», яка у Рубіжному виготовляла фармацевтичне упакування, яке потребує стерильності під час виробництва.

Загалом, повна назва компанії починається зі слів «товариство з обмеженою відповідальністю», але сьогодні можна зі 100-відсотковою впевненістю говорити про те, що це товариство, яке своїм відповідальним ставленням не тільки до своєї продукції, а й до своєї ролі у суспільстві, має право називатися соціально відповідальною компанію.

При підготовці приміщення для виробництва у Рубіжному, Ігор Бондаренко подбав про те, щоб підвальне приміщення відповідало усім вимогам – зробив цементне укріплення стін та підлоги, забезпечив можливість його використання як укриття на випадок надзвичайних ситуацій. І не тому, що готувався до війни, а тому, що як людина, яка певний проміжок часу працювала першим заступником Рубіжанського міського голови знав, що так мають бути впорядковані усі підвальні приміщення у місті. 

На жаль події, які трапилися після початку військових дій на території міста, засвідчили, що влада міста Рубіжного, яка тоді розповідала про себе містянам, як про «крепких хозяйственников» (російська), не тільки не займалася цим питаннями, а й загалом 24 лютого 2022 року зникла, залишивши тисячі рубіжан напризволяще. Чого не скажеш про компанію «АГК Україна». Саме у її підвальному приміщення знайшли захист від обстрілів люди, які через війну втратили житло. Коли у місті зникла вода, цивільні та військові саме завдяки компанії отримали доступ до питної води, тому що  «АГК Україна» задля забезпечення автономного водопостачання власного виробництва мала свердловину. Спогади Ігоря Леонідовича про те, як компанія змогла організувати життя людей у підвалі підприємства, двічі на день забезпечуючи їх «гарячим» харчуванням, про те, як  під обстрілами встановлювалися ємності для води і щодня їх наповнювали для того, щоб більша кількість людей мала змогу її набрати, про те, як  рятували він неминучої смерті поранених мирних мешканців та шукали гречану крупу для хворої на цукровий діабет бувшої директорки міської бібліотеки Івашури та доньки  Руденко, на честь якого була названа одна із вулиць міста, бо інакше б вони не вижили, про те, як разом із працівниками управління ДСНС міської ВПЧ № 13,  які весь цей час з робітниками компанії героїчно виконували свій службовий та громадянський обов'язок, при підтримці військових Сил оборони 2 квітня 2022 року вимушено вивів колоною усіх, хто перебував на виробничій площадці «АГК Україна», на підконтрольну Україні територію, коли зрозумів, що лінія фронту вже проходить по території  компанії нікого не можуть залишити байдужим. Ці спогади вражають і дають йому право називати «АГК Україна» одним із перших «центрів незламності». 

Крім автономного водопостачання, у компанії були сонячна батарея та генератори, які забезпечували її електрикою,  але головний здобуток це було відновлення цілодобового телевізійного мовлення для всіх мешканців міста. Завдяки цифровому зв’язку ДСНС створився сталий державний інформаційний  зв’язок з цілісною та незламною Україною . І все це було зроблено тому, що з самого початку розбудови «АГК Україна», для її засновників 17 цілей сталого розвитку Організації Об’єднаних Націй стали  не словами, а парадигмою діяльності та розвитку компанії.

Нагадаємо, що у вересні 2015 року в рамках 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку на Саміті ООН підсумковим документом «Перетворення нашого світу: порядок денний у сфері сталого розвитку до 2030 року» було затверджено 17 Цілей Сталого Розвитку та 169 завдань. Україна, як і інші країни-члени ООН, приєдналася до глобального процесу забезпечення сталого розвитку. Реалізація цих амбіцій потребує безпрецедентних зусиль усіх секторів суспільства – і бізнес має відіграти надзвичайно важливу роль у цьому процесі.

Ігор Бондаренко зумів відновити діяльність компанії «АГК Україна» у Львівській області. Він зміг вивезти ключову оснастку для виробництва фармацевтичного пакування, але найголовніше – в нього була цілеспрямованість до швидкого відновлення виробництва. Першою допомогою від Проєкту USAID у 2022 році стала оплата оренди виробничого приміщення, щоб компанія мала місце, де працювати. Згодом почалась реалізація ґранту на закупівлю обладнання. Сьогодні обладнання, вартістю понад 8 млн грн, готове до роботи. У компанії зауважують, що обладнання не лише повністю відновлює, а й значно розширює можливості виробництва. Зокрема, мова йде про проєкт із виробництва двокомпонентного лиття та виробництва кришок для полімерних інфузійних розчинів. На термопласт-автоматі, який оснащений роботом-маніпулятором, вироблятимуться складні види фармацевтичного пакування  для нового знеболювального препарату. Попит на продукцію «АГК Україна» суттєвий і компанія вже має значний портфель  замовлень. Серед його стратегічних партнерів – компанія «Дарниця», один із лідерів на ринку фармацевтичних препаратів. На упаковці для розчинів, які поставляються для Збройних Сил України і які будуть виготовляти на підприємстві «АГК Україна», вже стоїть логотип компанії «Дарниця». Компанії не вистачає компетентних спеціалістів, тому що частина  працівників цього підприємства із Рубіжного сьогодні захищає Україну зі зброєю у руках. Тому, якщо ви маєте фахові компетенції у переробці полімерів та бажання бути корисним, то телефонуйте за номером: 0958505644.

Компанія не змінює своєї відданості ідеям сталого розвитку, тому перше, що бачать працівники та гості компанії – це банер Програми ООН із відновлення та розбудови миру та затверджену вже у 2023 році «Політику ТзОВ «АГК Україна» в галузі менеджменту якості». Крім того, Ігор Бондаренко вже створив умови  автономного водопостачання виробництва, встановив потужні сонячні батареї на криші, тепловий геотермальний насос та систему очистки повітря, задля того, щоб забезпечити такий рівень  якості, який відповідає міжнародним галузевим вимогам. До речі, «АГК Україна» ще в мирні часи співпрацювала  з Програмою ООН із відновлення та розбудови миру, а відновлення стосунків після початку військової агресії відбулося завдяки сюжету, який показали російські «Вєсті». В ньому були показані руїни компанії, крокси, в яких співробітники заходили в «чисту зону» підприємства, і на яких маркерами пропагандисти зробили напис «НАТО»  та табличку, де вказано, що партнером компанії «АГК Україна» є Програма ООН. Співробітники ООН впізнали підприємство і зателефонували Ігорю Бонадренко, щоб дізнатися, чим вони можуть допомогти.

Сьогодні Бондаренко Ігор Леонідович співпрацює з міжнародними фундаціями, активно спілкується із майбутніми партнерами та ділиться власним досвідом під час міжнародних конференцій. В нього часто вигулькує сталий вислів: «ми кружляємо цю тему», який асоціативно дав зрозуміти, що «АГК Україна» нагадує бджолиний рій, в якому у кожного є конкретне завдання, вирішення якого впливає на кінцевий результат. 

Ігор Бондаренко визначає компанію «АГК Україна» як стале і фахово спроможне підприємство із компетентним спеціалістами. Очільник Луганської області під час зустрічей із потенційними інвесторами завжди розповідає про це рубіжанське підприємство, коли мова йде про відновлення виробничої діяльності після деокупації області. На питання щодо повернення у Рубіжне, Ігор Леонідович каже: «Повернуся на 199%. В нашому місті вже більше 100 років існує хімічний кластер, який склався із підприємств та наукових інститутів. Зараз я бачу великі перспективи щодо розвитку біохімії, зокрема потужний проєкт  виробництва біополіетилену із зернової сільскогосподарської продукції регіону. Це дає нові можливості для відновлення Луганщини  – я вірю у перемогу інтелекту!»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора