Героїв пам’ятаймо імена!

Дата: 05.10.2023 10:00
Кількість переглядів: 91

Фото без опису

Ми живемо в непрості часи: саме зараз на наших очах твориться історія. І поряд із нами живуть герої, які захищають нас, які тримають на своїх плечах незалежність України.

Під таким гаслом і з такою метою проводяться уроки мужності в школах. Ця система заходів виховної роботи з формування в учнів патріотичних почуттів має бути побудована так, щоб гармонійно поєднати надбання національної культури з історичним минулим, сучасним і майбутнім нашої нації й держави. Тільки так можна виховати патріота.

Колектив Рубіжанської гімназії №1 разом з учнями і батьками, присвятили свій урок мужності Дню Захисників і захисниць і запросили на нього сучасних героїв: Кудрявцева Віталія - випускника цієї гімназії, котрий на сьогоднішній день проходить службу у 111 бригаді Луганської області з початку повномасштабного вторгнення в нашу країну та Куценко Павло Олександрович- учасника бойових дій з 2014 року, старшого сержанту полку поліції особливого призначення.

Також ознайомились з біографією та вшанували пам’ять хвилиною мовчання нашого земляка Трощія Андрія, який загинув, захищаючи рідне Рубіжне.
Для учнів Рубіжанського ліцею пройшов відео-урок мужності. Були запрошені на цікаву історичну подорож, під час якої змогли випробувати свої знання про відомих та маловідомих українських героїв. Слухали вірш пам’яті загиблих солдат під час війни автора В. Хруслової. Старшокласники відкрили для себе найвидатніших захисників нашої країни, зробивши доповіді про військових, образ і доля яких запали їм у душу.

А учні 7-8 класів напередодні цього свята створили листівки до Дня Захисників і Захисниць України які згодом передали на фронт.

Щохвилинно пам’ятаємо, завдяки кому діти мають можливість жити, вчитися, сподіватися на краще. 

Слава Україні! Героям слава!
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора