Спортивно-оздоровча робота у закладах освіти

Дата: 06.10.2023 11:30
Кількість переглядів: 92

Фото без опису

З метою піднесення престижу занять фізичною культурою, формування в учнів активної мотивації щодо дбайливого ставлення до власного здоров’я, засвоєння знань, умінь і навичок особистої гігієни, профілактики захворюваності й травматизму, формування в учнів понять про духовне здоров’я, ознайомлення з впливом рухової активності, раціонального харчування, режиму дня на здоров’я дитини; формування навичок безпеки життєдіяльності та його вияви через загальнолюдські цінності в закладах освіти м. Рубіжного систематично проходять заходи щодо здорового способу життя.

Напередодні Дня працівника освіти педагоги та учні Рубіжанської ЗШ № 3 взяли участь у Всеукраїнському фізкультурно-оздоровчому заході «Challenge Fest». Була організована флешмоб-руханка, завданням якої було виконання п’яти вправ, відзнявши їх на відео. Проведено серію онлайн вікторин зі спортивного орієнтування та з футболу для учнів 5-9 класів.

04 жовтня в Рубіжанській гімназії № 4 був проведений круглий стіл для вчителів «Оздоровчі технології та виховання культури здоров’я» - головний з пріоритетів роботи гімназії. Т.в.о. директора Наталія Житлова презентувала стратегію розвитку гімназії на найближчі 5 років. 

Після презентації стратегії розвитку закладу учителі обговорили алгоритм впровадження стратегії, внесли пропозиції щодо технологій її реалізації.

А в Рубіжанській гімназії №1 - 29 вересня 2023 року відбувся регіональний спортивно-масовий захід, в форматі онлайн зустрічі, присвячений Всеукраїнському Дню учнівського спорту. 

Україна багата на яскраві спортивні перемоги з різних видів спорту. І одна з таких спортсменок стала гостею даного заходу. Це спортсменка з легкої атлетики, Майстер спорту України міжнародного класу, Катерина Карпюк. Пані Катерина поділилася своїм спортивним життям, цікавими ситуаціями під час змагань та поїздок, теплими спогадами про Луганщину, про місця знайомі більшості з учасників зустрічі та запросила дітей до подальшої комунікації.

У заключній частині заходу бажаючі долучилися до проходження, вже традиційного квесту, цього разу спеціалізованого – легкоатлетичного, де змогли продемонструвати свої знання з даного виду спорту. 
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора