В другу неділю жовтня в Україні відзначають День Художника

Дата: 08.10.2023 15:00
Кількість переглядів: 136

Фото без опису

В другу неділю жовтня в Україні відзначають День Художника.

З 1998 року Указом Президента заснована урочистість і щорічно країна вихвалятиме майстрів пензля. У самому указі було сказано, що свято необхідне: «враховуючи роль художників України в розвитку українського образотворчого мистецтва, відродження національних традицій у мистецькій творчості».

Люди, які займаються образотворчим мистецтвом, відчувають тонку, непорушну красу світу, приховану від приземлених людей. Завдяки художникам суспільство отримує унікальну можливість бачити багато речей, здавалося б, приховані. Творці високого рівня «оживляють» цілі міста, доводячи нам, що у кожного живого та неживого створення на планеті є характер і душа.

Цей день створено, щоб підтримати не лише художників-початківців, а й згадати твори тих людей, які представили український живопис на світовому рівні.

Рубіжанська міська дитяча школа мистецтв вітає викладачів мистецької школи Галину СОЛОВЙОВУ та Катерину ТКАЧУК і 28 юних художників, що навчаються на образотворчому відділенні школи, із Днем художника. 

Від щирого серця щиро бажаємо великих шедеврів у творчості, натхнення та наснаги, цікавих ідей та успішної передачі свого сприйняття світу у своїх роботах. Бажаємо черпати натхнення від прекрасних українських пейзажів, та в кожному куточку країни знаходити це джерело енергії, захоплення та гармонії. Пишіть «живі» картини, які вразять весь світ, передавайте яскравими фарбами свою доброту та посмішку кожному поціновувачу мистецтва. Творчих успіхів і щасливих днів.

До Вашоі уваги роботи учнів відділення образотворчого мистецтва Рубіжанськоі міськоі дитячоі школи мистецтв.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора