І знову про важливість вакцинації!

Дата: 09.10.2023 13:00
Кількість переглядів: 78

Фото без опису

Сімейні лікарі комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Рубіжанської міської ради Луганської області нагадують, що в Україні триває загальнонаціональна кампанія з «наздоганяючої вакцинації»  проти КОРУ для дітей, які внаслідок зміни місця проживання, тимчасового виїзду за кордон чи інших обставин пропустили планові щеплення.
 
Загалом, за даними МОЗ України, планові щеплення проти кору пропустили 260 тисяч дітей. З початку загальнонаціональної кампанії тільки приблизно половина з них отримала раніше пропущені щеплення. Тому, якщо ваша дитина пропустила щеплення, негайно зверніться до лікаря та якнайшвидше надолужте пропущену вакцинацію!

Нагадуємо, що згідно календаря профілактичних щеплень України вакцинація проти кору, паротиту та краснухи проводиться  комбінованою вакциною КПК в 12 місяців та в 6 років. Якщо з певних причин дитина в 12 місяців не отримала першу дозу вакцини, її треба скоріше надолужити і отримати другу дозу вже згідно календаря в 6 років (мінімальний інтервал між двома вакцинами КПК складає 1 місяць). Якщо дитина 6 років і старше не має жодної дози КПК, їй необхідно отримати 2 дози вакцини з мінімальним інтервалом 1 місяць.

Здоров’я наших дітей в руках дорослих! До ПЕРЕМОГИ - здоровими та захищеними від інфекцій!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора