Добро переможе!

Дата: 12.10.2023 11:30
Кількість переглядів: 99

Фото без опису

Цього тижня в школах України та світу пройшов ІІІ Міжнародний урок доброти про гуманне та відповідальне ставлення до тварин. Не стали виключенням і школи Рубіжанської громади. Заходи проходили за ініціативи благодійної організації «БФ «Щаслива лапа» та за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Усі заходи в Рубіжанській гімназії №4 пройшли під гаслом “Добро починається з малого”.

Учні початкових класів читали вірші, створювали павутинку асоціацій до слова “добро”. Склали правила доброти.

У 5-8 класах обговорили важливі питання ставлення до пухнастих, піклування про них та відповідальне поводження. Діти з задоволенням розповідали про «братів своїх менших», показували їхні фото. Поговорили про відкриття першого притулку для тварин, про умови перебування в них, про мету відктриття притулків. Переглянули створену учнями гімназії соціальну рекламу.

У Рубіжанському ліцеї на виховних заходах учні переглядали відео про історію виникнення Міжнародного дня доброти, про види тварин, які занесені до Червоної книги, про гуманне та відповідальне ставлення до них. Діти разом із своїми улюбленцями відвідали урок доброти "Наші пухнасті друзі", поговорили про правила догляду за домашніми улюбленцями, ділилися кумедними історіями з життя своїх старих та нових чотирилапих друзів
Вчителі Рубіжанської гімназії №1 взяли за мету покращення психологічного стану у дітей під час війни, зняття емоційної напруги через спілкування з тваринками, через тактильні відчуття під час виховного заходу.

Отже урок доброти не лише є антистресовим та дарує школярам відчуття єдності у площині добра, але і виховує одні з головних людських якостей – добро, відповідальність, гуманність та альтруїзм. Саме ті якості, які відрізняють цивілізоване суспільство від суспільства невігластва та дикунства.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора