Ментальне здоров’я є важливою складовою розвитку учнів

Дата: 15.10.2023 12:00
Кількість переглядів: 553

Фото без опису

Одним із важливих пріоритетів у діяльності навчальних закладів Рубіжанської громади є забезпечення психологічної стійкості здобувачів освіти.

Щорічно до Всесвітнього дня психічного здоров'я психолог Рубіжанської ЗШ І-ІІІ ступенів № 3 проводить серію тренінгових занять. З метою створення позитивного емоційного настрою, оволодіння технікою компліменту, формування позитивного мислення, розвитку комунікативної креативності, гнучкості в оцінці будь-якої ситуації, а також зміцнення групової єдності, для учнів 3-х класів цього року було проведено заняття під назвою «День усмішки». Задля сприяння процесам адаптації, розвитку життєвих навичок толерантності, сприяння розвитку усвідомлення важливості колективу в житті людини було організовано тренінгове заняття для 5-х класів «Я і колектив», а для 6-х класів - групова консультація «Шляхи збереження психічного здоров'я». Учні 9-х класів ознайомилися з найпопулярнішими серед підлітків методами арт-терапії: танцювальна терапія, дудлінг, зентагл.

Педагогічний колектив Рубіжанської загальноосвітньої школи №3 разом з практичним психологом Басенко Ольгою Петрівною взяли участь у тренінговому занятті «Психологічна кав'ярня». Мета тренінгу: створити умови для розкриття ресурсних можливостей особистості, сприяти активізації особистісних ресурсних станів; навчити долати негативні переживання та використовувати власну енергію для продуктивної діяльності.

У Рубіжанській гімназії № 4 у цей день психологом Юлією Топчій був проведений загальногімназійний захід «Долаємо стрес». 

Діти і вчителі опанували позитивні практики турботи про себе, виготовили іграшку антистрес з паперу, долучилися до Всеукраїнського флешмобу «Руханка сили» до Дня ментального здоровʼя 2023. За допомогою дошки Jamboard учні та вчителі в онлайн форматі взяли участь в арт-терапії. Захід пройшов під гаслом «Будьте уважними один до одного та оберігайте власне психічне здоров’я». 

У середній спеціалізованій школі № 10 пройшло заняття з елементами арт-терапії. Діти ознайомились з основами ізотерапії, сміхотерапії та нейрографікою. Дані заходи дали можливість учням задуматися про важливість збереження свого психічного здоров’я та навчили технікам, які допоможуть позбутися негативних емоцій.

Будьте уважними один до одного та оберігайте власне ментальне здоров’я!

Протягом тижня в Рубіжанському ліцеї психологом Оленою Лободою були проведені інформаційні хвилинки для учнів, де діти отримали знання про ментальне здоров’я, корисні поради як дбати про себе, куди звертатися, якщо потрібна допомога, опанували техніки подолання агресії та саморелаксації, а також долучилися до Всеукраїнського флешмобу до святкування Дня ментального здоров’я «Руханка сили». Нагадуємо всім, що дбати про своє ментальне здоров'я важливо! Практикуйте релаксацію, говоріть про свої почуття, та підтримуйте близьких. Разом ми можемо створити свідоме та ментально здорове суспільство.

Бережіть себе! Знаходьте користь у кожному дні!
Разом до перемоги!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора