20 жовтня проводиться Всесвітній та Всеукраїнський день боротьби з раком молочної залози

Дата: 20.10.2023 14:30
Кількість переглядів: 128

Фото без опису

20 жовтня проводиться Всесвітній та Всеукраїнський день боротьби з раком молочної залози. 

Мета проведення цього Дня – привернути увагу світової спільноти до проблем ранньої діагностики та лікування цієї недуги. За даними ВООЗ, рак молочної залози є найпоширенішим раковим захворюванням серед жінок у світі.

Сімейні лікарі комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Рубіжанської адміністрації нагадують всім жінкам, що запорукою успішного лікування раку молочної залози є вчасне виявлення хвороби на ранніх стадіях розвитку і негайний початок лікування. Для цього слід щороку відвідувати лікаря загальної практики-сімейного лікаря, а також робити мамографію. 

У проміжках часу між візитами до лікаря та діагностичним обстеженням кожна жінка з 20 років має 1 раз на місяць (7-14 день менструального циклу) оглядати і обстежувати свої молочні залози. Самообстеження не замінює візитів до лікаря, але допоможе жінці краще знати своє тіло і раніше виявити перші малопомітні зміни в структурі молочних залоз.

Обов’язково зверніться до лікаря, якщо під час самообстеження ви виявили ущільнення або зміни, яких раніше не було. В 90% випадків виявлення ущільнень - це не онкологія, але тягнути із зверненням до фахівця не варто.

Переглянути відео «Як правильно самостійно обстежувати молочні залози» можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=fOwl8K2kWzM
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора