Інформаційні хвилинки «Слава воїнів УПА не гасне віками»

Дата: 21.10.2023 10:00
Кількість переглядів: 43

Фото без опису

14 жовтня - 80-річчя створення Української повстанської армії. Сьогодні, коли Україна відстоює незалежність у повномасштабній війні, нам особливо важливо пам’ятати та шанувати такі дати, адже в них поєднані боротьба за державність проти московського режиму і тривалість військових традицій.

Щоб вшанувати пам'ять воїнів УПА, для учнів Рубіжанської ЗШ І-ІІІ ступенів №3 на уроках історії було проведено інформаційні хвилинки «Слава воїнів УПА не гасне віками», під час яких учні познайомились з історією створення повстанського руху, дізналися про видатних командирів, вивчали гасла та паролі бійців УПА, співали повстанські пісні. 

«Наш народ жодного дня не прожив, аби не здійснити крок до волі. Є у нас герої, які своїм життям, своєю відданістю неньці Україні, заслужили людську шану і вічну пам'ять» - розповідали учням педагоги Рубіжанського ліцею, напередодні річниці ОУН УПА. Адже вчителі повинні поглиблювати та систематизувати знання учнів про створення та діяльність УПА, її роль у становленні незалежної та самостійної України. На уроках історії педагоги демонстрували учням тематичні відео, щоб сформувати у них інтерес та повагу до героїчного минулого нашої держави. Класні керівники провели виховні години «14 жовтня – день створення УПА….боротьба ще не завершена». Задля виховання в дітей патріотичних почуттів, любові до України, рідного краю, поваги та вдячності до людей, що боронили незалежність своєї Батьківщини, педагог-організатор підготувала матеріал для Лідерів ДО ліцею та членів команд Всеукраїнської гри «Сокіл» («Джура») «Білих вовків» та «Соколів». Наші учні знають, що незалежність України кувалася віками, залита вона кров'ю мільйонів людей. Молодому поколінню потрібно відкривати постаті героїв, аби зберегти їх імена для історії. Тож низько вклоняємося пам’яті незламних борців за волю України.

Любімо свою Батьківщину так, як любили її воїни УПА. Нехай же вічною буде слава полеглим героям, що поклали своє життя на жертовник української нації!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора