Рубіжанський меморіал. Наумов Данило Володимирович

Дата: 23.10.2023 09:30
Кількість переглядів: 240

Фото без опису

Фото без опису

 

Наумов Данило Володимирович (позивний «Наум»).

Народився 8 червня 1999 року у місті Рубіжне. У лавах Збройних Сил України з 2020 року. Служив штурмовиком у складі 90-го окремого аеромобільного батальйону імені Героя Україні старшого лейтенанта Івана Зубкова. 

У 2021 був на постійних виїздах в ООС. При повномасштабному вторгненні разом із побратимами брав участь у боях за Грушеваху, Ізюм, Кам’янку, Долину, Богородичне. Із самого початку і до кінця Данило був на нульовій позиції. Бійці 90 ОАеМБ щодня й щоночі стримували ворога на передовій. У Кам’янці хлопці прийняли бій, знищили взвод окупантів та тримали оборону до останнього.

Його побратим Герчановський Дмитро згадує: «Він був справжнім воїном, цікавився медициною, був надійною людиною та побратимом, завжди підтримував нас по службі. Мій друг... загинув від кулі снайпера з автоматом у руках, як справжній Герой 31 березня 2022 року в боях за Шервудський ліс (лісова територія на схід від траси Ізюм - Слав’янськ). У цей день була похмура дощова погода, сили окупантів були в рази більші. Їх група прийняла бій, в якому було знищено 15 окупантів та 8 було поранено. Данило загинув на місці від снайперської кулі, яка влучила йому в перенісся. 
Данило до кінця боровся за честь та свободу українського народу та всієї Європи, до останнього подиху був вірним присязі. Я пишаюся Моїм Другом, його героїчністю і вважаю, що Наумов Данило Володимирович — справжній Герой. Мій Друг і Побратим був прикладом для нас, ніколи не боявся йти сміливо в бій, був відважним та хоробрим, відданим сином своєї країни.

Кажуть, що Герої не вмирають, але це не так. Вони гинуть, гинуть за наше майбутнє за свободу та незалежність. І тільки в наших серцях вони залишаються жити назавжди. Він був яскравим прикладом самопожертви та відданості країні, оскільки ніколи не хизувався своїми здобутками, був прикладом для своєї сім'ї та для оточуючих».

Рубіжанська міська військова адміністрація висловлює слова співчуття близьким та друзям загиблого Героя!

Вічна пам’ять та шана Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора