24 жовтня 1945 року представники 51 країни ратифікували договір про створення Організації Об’єднаних Націй

Дата: 24.10.2023 15:00
Кількість переглядів: 315

24 жовтня 1945 року на конференції у Сан-Франциско, на підставі Хартії Об'єднаних Націй, представники 51 країни ратифікували договір про створення Організації Об’єднаних Націй. Україна в числі перших підписала Статут i увійшла в групу країн-засновниць ООН. Саме дату набрання чинності Статуту відзначають як День ООН. 

Ніл Вокер, координатор системи ООН в Україні говорить: «Сьогодні у День ООН, я вітаю вас, народе України. Ваш дух відповідає принципам Статуту ООН, і я маю за честь його дотримуватись. Завдання ООН в Україні – підтримати національні зусилля, спрямовані на побудову мирної, процвітаючої, сильної та єдиної України».

Рубіжанська міська військова адміністрація щиро дякує усім спеціалізованим установам ООН, її фондам та програмам, які сьогодні підтримують Україну. Ми дякуємо за надану фінансову та гуманітарну допомогу мешканцям Рубіжанської територіальної громади які мають статус внутрішньо переміщених осіб та відносяться до вразливих груп населення. 

Співпраця продовжується і ми віримо у те, що завдяки спільній злагодженій роботі ми зможемо зробити багато добрих справ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора