Служба у справах дітей Рубіжанської міської військової адміністрації взяла участь у заході «Основні засади діяльності служб у справах дітей щодо забезпечення та захисту прав дитини в громаді»

Дата: 25.10.2023 13:00
Кількість переглядів: 117

Фото без опису

Дитина має знати, що вона – диво, такої іншої дитини, як ця, не було ще з самого початку світу, і не буде до кінця світу (Пабло Касалс)

19-20 жовтня 2023 року служба у справах дітей Рубіжанської міської військової адміністрації взяла участь у заході, який організовано службою у справах дітей Луганської обласної державної адміністрації та реалізовано Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ). Навчання спеціалістів служб у справах дітей Луганської області на тему «Основні засади діяльності служб у справах дітей щодо забезпечення та захисту прав дитини в громаді» було проведено в місті Дніпрі в унікальній архітектурній споруді «Менора», яка має високі стандарти обслуговування, сучасне технічне оснащення, що є одним з головних чинників успішного проведення тренінгу.

Завдяки досвідченості, компетентності, професійності тренерів-експертів проєкту Уряду Канади «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe) Олени Ремінь та Миколи Литвиненка навчальний семінар пройшов на високому професійному рівні. 

Добре продумана подача матеріалу: поєднання законодавчих норм з практичними завданнями та досвідом, цікаві, вдало підібрані ситуативні завдання, можливість відпрацювання навичок, багато наочності, можливість оцінити ситуації з різних сторін зробили тренінг цікавим та корисним, допомогли розширити професійний світогляд з питань роботи служби у справах дітей та соціального захисту дітей.

 Під час навчання було розглянуто багато тем: «Сутність прав дитини, найкращі інтереси дитини, участь її в прийнятті рішень», «Повноваження територіальних громад щодо забезпечення та захисту прав дитини», «Основні завдання та повноваження служб у справах дітей», «Забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах», «Виявлення дітей, які залишились без батьківського піклування, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», «Сімейні форми виховання, усиновлення», «Надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів» тощо.

Під час навчального тренінгу керівники та спеціалісти служб у справах дітей поглибили свої знання щодо соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, які залишились без батьківського піклування в період воєнного стану, розглянули нормативно-правові акти та механізми взаємодії служб у справах дітей з іншими установами з питань захисту дітей. Тренера вчили «зводити» норми різних законів і підзаконних актів, розуміти напрями роботи служб у справах дітей, особливо під час воєнного стану. Велику увагу було приділено першочерговим заходам для відновлення роботи служб у справах дітей безпосередньо в громаді після деокупації, відновлення діяльності органів опіки та піклування, відновлення документації служб у справах дітей на деокупованих територіях тощо. 

Підсумовуючи, учасники тренінгу прийшли до висновку, що тільки за чіткої та злагодженої співпраці всіх відповідних служб, відділів та управлінь, можливе досягнення певних результатів в системі соціального захисту дітей на рівні територіальних громад.

Дякуємо організаторам та тренерам за корисний, важливий та актуальний тренінг, насичену програму та фаховий виклад матеріалу. Отримані під час цього навчання знання та навички будуть поширені та застосовані на практиці спеціалістами у своїх громадах.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора