Головні цінності суспільства - життя і здоров’я людини

Дата: 26.10.2023 11:30
Кількість переглядів: 102

Фото без опису

Головні цінності суспільства - життя і здоров’я людини.

При вживанні наркотиків розвивається наркоманія – захворювання, при якому психічний і фізичний стан людини, її самопочуття й настрій цілком залежать від наявності в організмі наркотика. За його відсутності розвивається дуже важкий стан, який супроводжується судомами, сильним болем у м’язах і внутрішніх органах.

Наркотики особливо небезпечні тим, що навіть одноразове їх уживання може призвести до наркотичної залежності. У зв’язку з фізіологічними особливостями організму в підлітків дуже швидко розвивається наркотична залежність (значно швидше, ніж у дорослих). Відомі випадки, коли перші експерименти з наркотиками закінчувалися смертю.

Тому в Рубіжанській гімназії №4 організували зустріч учнів 5-9 класів та вчителів з лікаркою-неврологом, психотерапевткою з м. Сєвєродонецьк Ганною Чередніченко. Тема зустрічі - “Вплив наркотиків на організм людини”. 

Просто і дуже цікаво Ганна Олегівна розповіла про процеси, які відбуваються у мозку під впливом наркотичних та психотропних речовин. Пояснила чому виникає залежність, показала на прикладах які життєві процеси в організмі людини припиняються, які руйнівні запускаються  під впливом наркотиків та алкоголю. Учні отримали багато важливої інформації і висловили бажання зустрітися знову, щоб обговорити інші цікаві теми.

Дякуємо Dr.Hanna Cherednychenko за спілкування! До нових зустрічей!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора