Заходи у закладах освіти до Дня визволення України від нацистських загарбників

Дата: 28.10.2023 16:00
Кількість переглядів: 208

Фото без опису

День визволення України від нацистських загарбників відзначається щорічно 28 жовтня.

В цьому році вже 79-а річниця вигнання нацистів з України. 

Напередодні у Рубіжанській гімназії № 4 згадували події далекого 1944 року на загальногімназійному інформаційному заході “Не загасити пам’яті вогонь”, який проводила вчителька історії Інесса Петросян.

У підготовці заходу були використані матеріали Українського інституту національної пам’яті, які розвінчуюють усі радянські міфи про роль України у Другій світовій війні: https://uinp.gov.ua/informaciyni-materialy/viyskovym/informaciyni-materialy-do-richnyci-vygnannya-nacystskyh-okupantiv-z-ukrayiny1

Наприкінці заходу були проведені історичні паралелі між 1944 та 2022-2023 роками. Усі висловили впевненість у Перемозі України. Разом до Перемоги! 

На уроках історії та тематичних виховних заходах у Рубіжанському ліцеї розповіли дітям, як наш народ пережив страхіття війни, мужньо витримав усі випробування і доклав величезних зусиль, аби наблизити бажану мить перемоги. Це була трагедія. Тому наш святий обов’язок – зберегти пам’ять про тих, чиє життя обірвалося на шляху до перемоги.

На жаль, українцям знову доводиться стояти на захисті своєї країни, її свободи та територіальної цілісності від посягань сусідньої держави і наші діти пережили і відчули це на собі.

До цієї пам’ятної дати у Рубіжанській спеціалізованій школі І-ІІІ ст №10 пройшли виховні години «У війні палала рідна Україна», інформаційні хвилинки "Невгасимий вогонь пам'яті", усний журнал «Без права на забуття».

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих на фронтах, закатованих у нацистських катівнях, замучених голодом, замордованих страшною війною. Переглянули документальні відео про воєнні події з подальшим обговоренням побаченого.

Нехай єднає нас усіх любов до України, любов до рідного краю, а безсмертний подвиг творців перемоги надихає на добрі справи в ім’я нашої держави.

Слава Україні! Героям Слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора