Звіт УСЗН за 23-27 жовтня 2023

Дата: 29.10.2023 10:00
Кількість переглядів: 151

Фото без опису

За період з 23 по 27 жовтня мешканці Рубіжанської територіальної громади отримали 385 наборів з продуктами харчування в гуманітарних хабах "Луганщина моя" і 42 набори Укрпоштою. На базі гуманітарного хабу у м. Вінниця понад 400 сімей внутрішньо переміщених осіб з Луганської області отримали непродуктові набори від Міжнародної організації з міграції.

Спеціалістами УСЗН продовжено роботу по налагодженню зв'язків з благодійними організаціями і фондами для надання додаткової допомоги мешканцям Рубіжанської територіальної громади. Направлені звернення до Благодійних фондів: «Соціальна служба допомоги», TBpeopleUkraine, ГО «Fight For Right», БФ Ріната Ахметова.

Протягом тижня спеціалісти управління надали допомогу 118 мешканцям Рубіжанської територіальної громади в оформленні документів для отримання грошової допомоги відповідно до Програми надання одноразової грошової допомоги населенню Рубіжанської міської територіальної громади та 35 громадянам в оформленні документів для отримання грошової допомоги від Благодійної організації "АДРА Україна".

За звітний період надано 950 послуг консультування та інформування мешканцям громади, які наразі є ВПО, з питання отримання соціальних виплат та гуманітарної допомоги, надано допомогу в реєстрації в формах, відкритих благодійними фондами, для отримання гуманітарної допомоги, в налагодженні зв'язків з органами соціального захисту за місцем тимчасового перебування.

24 жовтня відбулися засідання комісій з надання одноразової грошової допомоги мешканцям громади: 

- на засіданні комісії з надання грошової допомоги Захисникам та Захисницям України прийнято рішення про надання допомоги 30 особам на загальну суму 900 тис. грн.;
- на засіданні комісії з надання одноразової грошової допомоги мешканцям Рубіжанської територіальної громади, які опинилися в складних життєвих обставинах прийнято рішення про надання допомоги 50 особам на загальну суму - 403 тис грн.

Протягом тижня спеціалісти УСЗН приймали участь в засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при обладміністрації, робочій нараді під головуванням заступника голови обладміністрації Катерини Безгинської, у черговому засіданні Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб під головуванням Верещук І. А., у семінарі «U-LEAD з Європою» - фінансування послуг для ВПО. На форумі розглядалися питання фінансових послуг та механізмів їх залучення для ВПО, практики забезпечення ресурсами у територіальних громадах.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора