Шановні батьки! Нагадуємо, що «наздоганяюча вакцинація» триває!

Дата: 30.10.2023 16:00
Кількість переглядів: 128

Фото без опису

Шановні батьки! Нагадуємо, що «наздоганяюча вакцинація» триває!

17 липня в Україні стартувала загальнонаціональна кампанія з вакцинації проти кору дітей, які пропустили планове щеплення за Національним календарем щеплень з будь-яких причин. Метою кампанії стала вакцинація 260 тисяч дітей віком від 2 до 17 років, які до цього часу не мали щеплень.

З початку «наздоганяючої вакцинації» проти кору в Україні вже зроблено 148 206 щеплень. Першу дозу надолужили 66 544 дитини у віці від 2 до 17 років, другу дозу – 81 662 дитини віком від 7 до 17 років.

Нагадаємо, «наздоганяюча вакцинація» – кампанія з вакцинації проти кору для дітей, які внаслідок зміни місця проживання, тимчасового виїзду за кордон чи інших обставин пропустили планові щеплення. «Наздоганяюча вакцинація» має на меті «довакцинувати» проти кору всіх нещеплених дітей та забезпечити, щоб усі діти вчасно отримували щеплення КПК(комбінована вакцина проти кору, єпідемічного паротиту, краснухи).

Нагадуємо, що кір – це дуже високозаразне і небезпечне вірусне захворювання, особливо для дітей.

Захистити вас і вашу дитину від кору допоможуть дві дози комплексної вакцини від кору, паротиту і краснухи (КПК), які можна отримати безкоштовно у свого сімейного лікаря або педіатра.
Чим більше людей в громаді буде щеплено, тим менший буде ризик нового спалаху хвороби.

Захищаймо своїх!

Вакцинація – це правильнй вибір!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора