«Місцеві потреби – місцеві рішення»: презентовано проєкти з реалізації резолюції Ради Безпеки ООН 1325 у Луганській області

Дата: 03.11.2023 15:00
Кількість переглядів: 141

Фото без опису

У рамках проєкту «Жінки, мир, безпека: місцеві потреби – місцеві рішення» презентовані два проєкти грантового конкурсу «Регіональний план 1325 в дії у Луганській області (План 1325 в дії)» та «Через інформування та аналітику до рівності та безпеки. Шлях Луганщини». 

«Коаліція «Луганська область. Жінки, мир, безпека» була серед перших організацій, створених в Україні заради ефективної реалізації «Плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325», – зазначила заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська. У засіданні цього «круглого столу» взяли участь і представники Рубіжанської міської військової адміністрації, адже військові адміністрації є відповідальними співвиконавцями цього плану.

З метою створення умов для забезпечення рівної участі жінок і чоловіків, мешканців Рубіжанської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області, у подоланні конфліктів, встановленні миру, процесах відновлення, протидії безпековим викликам, системної протидії насильству за ознакою статі та насильству, пов’язаному з конфліктом, на виконання пункту 4 розпорядження Кабінету Міністрів України від 28.10.2020 №1544-р «Про затвердження Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року», пункту 2 розпорядження голови Луганської обласної державної адміністрації – начальника обласної військово-цивільної адміністрації від 19.04.2021 №254 «Про затвердження Плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року в Луганській області» розпорядженням начальника військової адміністрації від 01.05.2022 № 82 затверджено місцевий План дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року.

Цей важливий документ містить 5 стратегічних та 12 оперативних цілей, 23 заходи.

На виконання пунктів Плану фахівці структурних підрозділів військової адміністрації пройшли навчання з питань Порядку денного «Жінки, мир, безпека», розвитку лідерського потенціалу, навичок ведення переговорів, медіації. На базі гуманітарного штабу «Луганщина моя» у м. Вінниця проводяться інформаційно–просвітницькі заходи з метою підвищення обізнаності жінок і чоловіків, у тому числі молодих, дівчат та хлопців щодо змісту Резолюції з урахуванням особливостей доступу до інформації, у тому числі щодо отримання психологічної, гуманітарної, юридичної, медичної допомоги, вразливих категорій (осіб з вадами зору, слуху, похилого віку), доступу до Інтернету та цифрової обізнаності населення, вікових особливостей, безпекової ситуації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора