«Єдність у різноманітті» – девіз Європейського Союзу

Дата: 04.11.2023 10:00
Кількість переглядів: 661

Фото без опису

Європейський Союз утворився на основі підписаного 7-го лютого 1992-го року Маастрихтського договору, який набув чинності 1-го листопада 1993 - го року i який заклав основи існування Єдиної Європи в тому вигляді, в якому ми знаємо її сьогодні.

Україна впевнено рухається в напрямку Європи. Ми своєю працею, вчинками та культурою доводимо, що Україна належить до сім’ї європейських країн. Рубіжанські освітяни теж наближають день вступу України в ЄС, формуючи у підростаючого покоління почуття європейської єдності. 

На минулому тижні в закладах освіти Рубіжанської територіальної громади пройшли відповідні тематичні заходи.

В Рубіжанському ліцеї  пройшов пізнавально – розважальний онлайн-захід «День в історії…», на якому дітей ознайомили із життям людей в інших країнах, їх культурами, мовою та нагадали, що гімн Європейського Союзу (композиція Людвіга ван Бетховена до тексту «Ода радості» Ф. Шиллера) виражає ідеали свободи, миру та солідарності, на яких тримається Європа.

Для учнів Рубіжанської ЗШ №3 було проведено тематичні виховні заходи під збірною назвою «Історія народження Європейського Союзу» та інформаційні хвилинки до Дня народження ЄС.

Вчителі початкових класів провели пізнавальні вікторини та квести, під час яких познайомили учнів з визначними туристичними пам’ятками Європи, показали цікаві європейські традиції, а учні старших класів здійснили віртуальні подорожі «Мандрівки європейськими містами». здійснили учні старших класів.

ЄС створив спільну валюту, динамічний спільний ринок, в якому люди, послуги, товари і капітал пересуваються вільно. Про це та інше учні Рубіжанської ЗШ №10 дізналися під час години спілкування «Культура та спосіб життя європейців», «Євросоюз очима пересічного європейця», круглого столу «Парад країн Європи», а також здійснили «Заочну подорож країнами ЄС».

Учні Рубіжанської гімназії №4 також стали активними учасниками тематичних заходів. Діти розглянули мапу, де географічно розташовані країни ЄС, дізнались нові цікаві факти. Поділилися мріями про країни, які хотіли б відвідати. А діти, які тимчасово проживають в країнах Євросоюзу, поділились своїми враженнями, розповіли про особливості та «цікавинки» цих країн. Старші учні обговорили девіз ЄС «Єдність у різноманітності», з’ясували, на яких цінностях базується політика ЄС та дізналися, що у Євросоюзі 24 офіційні мови і на засіданнях депутати можуть розмовляти будь-якою з них. Діти визначили найбільшу та найменшу країну ЄС.

На шляху України до ЄС говорити про європейські цінності з дітьми вкрай важливо, щоб молоде покоління українців зрозуміло, чому так важливо бути учасником великої європейської родини.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора