Рубіжанський меморіал. Лукін Назарій Петрович

Дата: 06.11.2023 10:00
Кількість переглядів: 165

Фото без опису

Фото без опису

Лукін Назарій Петрович.

Лукін Назарій Петрович народився 14 травня 1999 року в місті Рубіжне Луганської області. Вчився у середній школі № 7, займався плаванням у спортивній секції ДЮСШ «Зеніт». Після закінчення 9-го класу, поступив у Старобільський аграрний технікум, де отримав спеціальність ветеринара. Бакалавром ветеринарної медицині став після навчання у Луганському аграрному університеті, який через військову агресію був релокований до Харкова. Може саме буремні події 2014 року на рідній Луганщині і вплинули на подальший вибір життєвого шляху, бо з Харкова Назарій переїхав до Одеси і поступив у Військову Академію сухопутних військ. Його батько підкреслює, що Назарій був дуже самостійним: « Як у 15 років «вилетів із батьківського гнізда», то надалі завжди всього досягав завдяки власним силам та знанням. От і в Академії він вчився на бюджеті. До випуску залишалося півроку, коли розпочалося повномасштабне вторгнення. Він мав право на відстрочку. Але вже 27 лютого 2022 року він добровільно вступив до лав Збройних Сил України і став розвідником 35 бригади морської піхоти. Родина його не бачила півтора роки і у серпні 2023 року, коли він отримав відпустку, ми нарешті змогли усі зустрітися. За час війни Назарій не мав жодних поранень, лише три контузії. Тож у вересні цього року він пройшов ще і лікування у госпіталі. А вже 17 жовтня 2023 року під час військової операції у Херсонській області біля села Кринки він отримав оте страшне поранення осколком у голову. Вони тоді попали під обстріл «Градами» і хлопці змогли витягнути Назарія з поля боя лише через 3 години. Потім його переправили у Миколаївський госпіталь. Але 18 жовтня 2023 року о 16:00 Назарія не стало».

Йому назавжди буде 24 роки. Це лише початок життя і вся Рубіжанська громада оплакує свого кращого сина, який міг бути прекрасним офіцером, гарним сім’янином та відповідальним батьком. Міг, але не буде. У свої 24 роки він став справжнім Героєм не лише для свого молодшого на десять років брата, з яким вони були «не розлий вода» і дуже багато часу проводили разом, а й для багатьох інших людей. 

За бойову звитягу Лукін Назарій Петрович був нагороджений нагрудним знаком «Ветеран війни» та відзнакою «35 бригада морської піхоти імені контр-адмірала С. Остроградського. За штурм».

Похований у місті Одеса.

У Героя залишились мати, батько та брат.

Рубіжанська міська військова адміністрація висловлює слова співчуття близьким та друзям загиблого Героя!

Вічна пам’ять та шана Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора