Міжнародні мовні конкурси пройшли в закладах освіти

Дата: 16.11.2023 11:30
Кількість переглядів: 55

Фото без опису

На виконання Указу Президента України від 9 листопада 2007 року №1078 «Про Міжнародний конкурс з української мови ім. Петра Яцика» та Указу Президента України від 30 вересня 2010 року №928 «Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка», з метою сприяння утвердження статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу, на початку листопада у закладах освіти Рубіжанської міської громади був проведений І шкільний етап цих конкурсів, серед учнів 3-11 класів.

А 11 та 12 листопада 2023 року по закладах пройшов ІІ етап цих конкурсів, в якому брали участь 63 переможця з І етапу На належному рівні була проведена організаційна робота. О 7-й ранку школи отримали завдання для конкурсу , зміст якого був засекречений. Коли сплинув час виконання завдань, вчителями 3-11 класів були перевірені роботи, зашифровані та передані голові журі для внесення в протоколи. Творчі роботи мали теми, пов’язані з культурою, мораллю, духовними цінностями українського народу, які сприяють об’єднанню нації, формують почуття патріотизму, оптимізму й віри в щасливе майбуття Української держави. 

Оргкомітет та члени журі підвели підсумки конкурсу та здійснили аналіз виконання учнями завдань. У ІІ етапі перемогли 39 учнів. Ці випробування допомогли учням продемонструвати свої здібності, а вчителям виявити школярів, які будуть представляти школу на ІІІ етапі (обласному).

Отже дякуємо всім учням за активну участь у конкурсах, педагогам – за підготовку та допомогу. Вітаємо переможців ІІ етапу, а їх стало 15 учнів, які переходять у ІІІ обласний етап. 

Щиро бажаємо нашим дітям перемоги!
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора