В Україні проходить другий із семи етапів загальнонаціонального Тижня безпеки дорожнього руху

Дата: 18.11.2023 14:00
Кількість переглядів: 130

Фото без опису

З 13 по 19 листопада 2023 року в Україні проходить другий із семи етапів загальнонаціонального Тижня безпеки дорожнього руху. У закладах освіти Рубіжанської громади пройшли різноманітні заходи. 

Розпочався тиждень онлайн зустріччю здобувачів освіти навчальних закладів міста з начальником відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Луганській області Оленою Ткачовою та Інспектором управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Луганській області майором поліції Просолуповим Сергієм Олександровичем. Вони розповіли учням про зручні та безпечні умови для всіх учасників дорожнього руху, зокрема пішоходів та користувачів автотранспортом, ознайомила присутніх із видами штрафів, в разі порушення ПДР, закликала учнів носити в темну пору доби світловідбивні браслети «Засвітись у темряві», щоб водії ввечері могли вчасно побачити пішоходів. 

У Рубіжанській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 3 класними керівниками проведено серію виховних заходів, присвячених переосмисленню мобільності та створенню зручних та безпечних умов для усіх учасників дорожнього руху, зокрема пішоходів та користувачів персональним вело- та електротранспортом. Учні вивчали значення дорожніх знаків, змагалися на турнірі знавців правил дорожнього руху, брали участь в інформаційно-розважальній грі «Мій друг - безпечний рух», узяли участь у занятті з елементами тренінгу «Експерти з безпеки дорожнього руху», онлайн тренінгу «Я учасник дорожнього руху». 

Під час ІІ етапу Тижня безпеки дорожнього руху в Рубіжанській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №10 проходить акція «Свідомий пішохід», під час якої учасники освітнього процесу на власному прикладі демонструють використання світловідбивних елементів у темну пору доби та закликають всіх не нехтувати цим важливим правилом, яке може зберегти життя!

У Рубіжанському ліцеї пройшли виховні години з правил безпечної поведінки на вулиці, навчилися правильно користуватися світловідбиваючими елементами в темну пору доби, ознайомилися з відповідальністю за керування транспортним засобом без посвідчення водія, отримали 5 важливих безпекових порад від поліцейських.

Під час Тижня безпеки 13 листопада у Рубіжанській гімназії №4 були проведені виховні години “Безпека - понад усе!”. Учні повторили правила безпеки на дорозі у ролі пішохода, пасажира, велосипедиста. Розглянули знаки і запам'ятали їх види: "попереджувальні", "заборонні", "наказові", "інформаційно-вказівні”, "знаки сервісу", "знаки пріоритету". Переглянули відео про правила дорожнього руху. Провели рухливу гру "Світлофор". Пройшли вікторину "Хто такий? Що таке?" Дійшли спільного висновку, що дотримання правил дорожнього руху надзвичайно важливо, бо від цього залежить життя і здоров'я людини. Серед іншого діти обговорили, як безпечно проводити дозвілля.

Ми впевнені, що діти усвідомили необхідність бути уважними і дисциплінованими на наших вулицях, дотримуватися правил дорожнього руху. Адже від цього залежить їх життя і здоров’я!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора