Керівництво військової адміністрації долучилось до участі у консультаціях щодо Рамкової програми партнерства між Урядом України та Організацією Обʼєднаних Націй

Дата: 19.11.2023 10:00
Кількість переглядів: 68

Фото без опису

Керівництво військової адміністрації долучилось до участі у консультаціях щодо Рамкової програми партнерства між Урядом України та Організацією Обʼєднаних Націй, яка має стати основою для відбудови тих українських регіонів, які найбільше постраждали від війни.

Участь в обговоренні також взяли представники облдержадміністрацій Донецької, Луганської і Дніпропетровської областей, агенції ООН, громадський сектор і бізнес.

У ході обговорень, керівниця Офісу ООН в Україні зазначила: «Ми чітко розуміємо пріоритети України та знаємо про виклики, які постають перед громадами, які постраждали від агресії».

Досвідом відновлення постраждалих територій ділилися усі представники громад, включаючи профільні агенції ООН: Дитячий фонд, МОМ, Продовольча та сільськогосподарська організація, Всесвітня продовольча програма, ООН Жінки та ПРООН. 

Організація сформулювала 4 стратегічні пріоритети для України: 
✅людський капітал і динаміка населення;
✅інклюзивне економічне зростання; 
✅мир, справедливість і сильні інституції; 
✅довкілля. 

Групові обговорення фокусувались на цих напрямах, і на їх основі були розроблені рекомендації для ефективного партнерства на підтримку відновлення України та плідної співпраці з ООН.

Відновлення нашого регіону – завдання довгострокове, і співпраця з міжнародними організаціями, що мають досвід «реанімації територій після війни», є ключовою для успіху. Дякуємо нашим партнерам за підтримку та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора