Інформаційне повідомлення про початок проведення громадського обговорення щодо перейменування об’єктів топоніміки Рубіжанської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області

Дата: 20.11.2023 17:55
Кількість переглядів: 79

Фото без опису

Інформаційне повідомлення про початок проведення громадського обговорення щодо перейменування об’єктів топоніміки Рубіжанської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області

До уваги мешканців Рубіжанської міської територіальної громади!

Організатор громадського обговорення: Рубіжанська міська військова адміністрація Сєвєродонецького району Луганської області (далі – військова адміністрація).

Форма громадського обговорення: Громадське обговорення проводиться у формі електронних консультацій в онлайн режимі з використанням вебсайту та соціальних мереж військової адміністрації.

Строк проведення громадського обговорення: З 20 листопада до 03 грудня 2023 року включно. 

Комісією з перейменування об'єктів топоніміки Рубіжанської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області при військовій адміністрації внесені пропозиції щодо переліку об’єктів топоніміки, назви яких підлягають перейменуванню. Для участі в громадському обговорення перейдіть за посиланням: https://forms.gle/yEm9WqpEZWPbYfY29.

Адреса електронної пошти, строк і форма для подання пропозицій (зауважень): Зауваження та пропозиції подаються на електронну адресу kms.rub2022@gmail.com до 03 грудня 2023 року включно.

У пропозиції (зауваженні) зазначається прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання, електронна адреса та номер телефону заявника, викладається суть пропозиції (зауваження).

Звернення без зазначення місця проживання, а також таке, з якого неможливо встановити авторство, визнається анонімним і розгляду не підлягає.

Електронна пошта, номер телефону організатора, за яким надаються консультації з питання, що винесено на обговорення: kms.rub2022@gmail.com, 066 601 344 9 за графіком: понеділок – п’ятниця: з 10 год. 00 хв. до 14 год. 00 хв.

Прізвище, ім’я відповідальної особи військової адміністрації: Сухоносова Інна – головний спеціаліст відділу культури, молоді та спорту Рубіжанської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області.

Строк і спосіб оприлюднення результатів обговорення: Результати громадського обговорення будуть оприлюдненні на офіційному сайті військової адміністрації 06 грудня 2023 року.

Додатково

Громадське обговорення проводиться на виконання вимог Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні i деколонізацію топонімії» https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3005-20#Text

Наслідки перейменування об’єктів топоніміки для фізичних та юридичних осіб

Наслідки для фізичних осіб: відсутні.

Законодавство не передбачає обов’язку вносити зміни до документів щодо реєстрації місця проживання, оскільки зміна назви вулиці не є зміною реєстрації місця проживання. 
Перереєстрацію місця проживання особи можна здійснити під час обміну паспорта чи зміни прізвища, тобто коли виникає безпосередня потреба.

У випадку перейменування вулиці, на якій розміщена нерухомість, українським законодавством не передбачена необхідність внесення змін до документа про право власності на нерухоме майно, зокрема свідоцтва про право власності, свідоцтва про право на спадщину, договору купівлі-продажу, дарування тощо.

Водночас, у разі потреби, власник майна, стосовно якого відбулися зміни, має право звернутися до органу державної реєстрації прав на нерухоме майно із заявою про внесення змін. 

Наслідки для юридичних осіб: 
внесення змін до установчих документів юридичної особи, що не тягне за собою фінансових витрат, оскільки, відповідно до частини першої статті 36 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», адміністративний збір не справляється за проведення державної реєстрації змін до відомостей про юридичних осіб та їхніх установчих документів, змін до відомостей про фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, пов’язаних із змінами в адміністративно-територіальному устрої України, а також зміни місцезнаходження юридичної особи, місця проживання фізичної особи у зв’язку із зміною назви (перейменуванням) скверів, бульварів, вулиць, провулків, узвозів, проїздів, проспектів, площ, майданів, набережних, мостів, інших об’єктів топоніміки населених пунктів).

Наслідки для органу влади: 
вжиття організаційно-правових заходів, спрямованих на виконання розпорядження начальника військової адміністрації щодо перейменування об’єктів топонімії: повідомлення про прийняті розпорядження адміністратора інформаційної системи Міністерства юстиції України, з питань найменування (перейменування) вулиць, провулків, проспектів, площ тощо - національного оператора поштового зв’язку, органу ведення Державного реєстру виборців, внесення змін до установчих документів комунальних підприємств, установ, закладів (у разі необхідності).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора