Увага! Вакцінація!

Дата: 21.11.2023 14:30
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

Шановні мешканці Рубіжанської територіальної громади!

Введення військового стану в Україні у зв'язку з військовою агресією російської федерації та подальший розвиток подій призвело до значного падіння охоплення вакцинацією та високої ймовірності спалахів інфекційних хвороб. 

Нещеплені діти ризикують інфікуватися, тяжко хворіти, а деколи й померти від наслідків захворювань. Саме тому важливо продовжувати проведення обов'язкових щеплень згідно з Національним календарем вакцинації, зважаючи наскільки це можливо в умовах військового стану.

В Україні обов'язковою для дітей є імунізація від наступних 10 небезпечних захворювань:
туберкульозу, кашлюку, дифтерії, кору, паротиту, краснухи, правця, поліомієліту, гепатиту В, гемофільної інфекції типу b.

Якщо ви не встигли взяти з собою медичну карту дитини, МОЗ радить спробувати зв'язатися з вашим сімейним лікарем чи педіатром, із закладом охорони здоров'я, де проводилась вакцинація. Також ви можете попросити лікаря перевірити внесення записів про щеплення в ЕСОЗ. Медичні працівники КНП ЦПМСД Рубіжного завжди готові надати вам консультації з питань щеплення вашої дитини. Якщо якась із доз щеплення була пропущена, варто щонайшвидше надолужити пропущені дози, незалежно від того, скільки минуло часу.

Треба знати, що якщо ви не маєте підтверджених записів про проведені щеплення вашій дитині, вважатиметься, що вакцинацію дитина не отримала, і потрібно буде робити щеплення знову.

Якщо ваша дитина має порушення Календаря щеплень, зверніться до нас або до медичного закладу за місцем вашого фактичного знаходження і ми допоможемо здійснити вакцинацію за індивідуальним графіком з дотриманням мінімальних інтервалів (за Наказом МОЗ № 595).

Не відкладайте на потім те, що рятує життя вже зараз!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора