Заряджені гідністю і жагою свободи

Дата: 23.11.2023 11:00
Кількість переглядів: 53

Фото без опису

До 10-ї річниці Дня Гідності та Свободи у закладах освіти Рубіжанської територіальної громади пройшли різноманітні заходи з метою виховання у молодого покоління ідеалів свободи й демократії.

«Вільні творити майбутнє!» - саме під таким гаслом у Рубіжанській гімназії №1 відбувся загальношкільний захід, на якому були присутні учні 3-9 класів, батьки та колектив закладу. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих за Україну. Учні 5- 9 класів читали вірші про гідність та свободу українського народу, пам’ять роду, солов’їну нашу мову, героїчну історію, традиції, звичаї. Зворушливо звучала «Молитва за Україну», під час якої діти зверталися з проханням миру для соборної вільної України!

У Рубіжанській гімназії №4 на першому уроці у всіх класах було показано відео з екскурсом у минуле, історію цього Дня. Хвилиною мочання вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя за Гідність і Свободу кожного з нас. Учні з’ясували, у чому проявляється гідність у нашому повсякденному житті. Дітям було запропоновано написати Лист у майбутнє самому собі.

У Рубіжанському ліцеї в усіх класних колективах пройшли інформаційні хвилинки. На годинах спілкування ліцеїсти переглянули  відеофільм «Небесна Сотня – Герої не вмирають», документальний фільм «Зима, що нас змінила». Учні слухали пісні, які лунали в той час на Майдані, узяли участь у грі-подорожі «Крокуємо вільною державою».

У Рубіжанській ЗШ І-ІІІ ст. № 3 проведено серію навчально-виховних заходів. Напередодні свята класні керівники 1-9 класів провели урок- реквієм «Україна пам’ятає. Ціна незалежності», години спілкування «З гідністю в серці». 21 листопада учні та педагоги школи зібралися на загальношкільну інформаційну хвилинку «Історія Революції Гідності в символах», взяли участь у відеомарафоні «З Україно з серці», для якого записали коротеньку фразу про любов до України та малювали малюнки на патріотичну тему.

Учні та вчителі Рубіжанської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №10 долучилися до важливого дня, з метою навчити керуватися почуттям власної гідності у своїх повсякденних діях і вчинках. Захід був розпланований покроково з важливими зупинками: про гідність на перший погляд, гідність у дії, гідність у моїй історії та моє гідне майбутнє. Учасники освітнього процесу опинилися на діалоговому майданчику, де міркували, виконували вправи підтримки та ділилися власними історіями «маленьких» та «великих» гідних вчинків. Після завершення зустрічі переглянули відео, яке записали діти з Великої Британії для підтримки українських дітей. Ролик надихнув на створення власного відео, бо «гідні підтримують гідних!».

Згадувати ті події сумно, страшно, що й зараз на території нашої держави немає спокою: до нас прийшла справжня кривава війна. 

Але, відзначаючи День Гідності та Свободи, ми сповнені гордістю за наших співвітчизників, які продовжують боронити незалежність України від зовнішньої агресії.

Слава Україні! Героям слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора