Підсумки участі в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу з написання есе «Війна за СВІЙ шлях» (дитячий погляд)

Дата: 24.11.2023 11:00
Кількість переглядів: 208

Фото без опису

Рубіжанські школярі взяли участь в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу з написання есе «Війна за СВІЙ шлях» (дитячий погляд). Організатором Всеукраїнського конкурсу виступив Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді, його обласного етапу – Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації спільно з Луганським обласним центром дитячо-юнацького туризму і краєзнавства.

У творах учасники конкурсу висловлювали власні думки щодо російсько-української війни, свої переживання від вибухів, руйнувань, повітряних тривог, розлуки з рідною домівкою. Школярі різного віку роздумували над майбутнім України і над своїм місцем у її відбудові після нашої безумовної Перемоги:

«…після дощу завжди визирає сонечко. Як би важко зараз всім не було, пам'ятаймо, що ми народилися у прекрасній і незалежній державі. Ми - українці. І одного прекрасного дня Україна розквітне мільйонами яскравих квіточок, які залишала та дівчина, що бігла вперед по пшеничному полю. І квіточками тими будемо ми з вами. Все буде Україна».

«…Мудреці кажуть, що якщо хочеш, щоб війна продовжувалася, то можеш ненавидіти, а от якщо хочеш миру – віддай добро і просто люби! Кожна маленька справа наближає нас до Перемоги».

«…Україна – це та «неопалима купина», яку не здолати ніяким завойовникам; країна непереможних людей, які готові захистити свою Батьківщину і підняти її на гідний світовий рівень».

«…Війна змінила кожного з нас. Навчила цінувати час з родиною, радіти чистій воді та постійному світлу. Виклала урок: не нехтувати своїми бажаннями та любити життя».

«…Я вірю в наші Збройні Сили України, вірю в перемогу, вірю, що наші захисники звільнять моє місто, бо правда за нами. У моєму житті все буде добре, а знаєте чому? Бо я УКРАЇНКА, я НЕ ЗДАМСЯ БЕЗ БОЮ!».

П’ятеро учнів Рубіжанського ліцею, Рубіжанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3, Рубіжанської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 10 стали переможцями і призерами обласного етапу конкурсу. Бажаємо усім учасникам нових творчих успіхів і віримо, що дитячі мрії здійсняться.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора