Фахівці Рубіжанського центру надання соціальних послуг підвищили свою кваліфікацію

Дата: 24.11.2023 14:00
Кількість переглядів: 106

Фото без опису

З 13 по 17 листопада 2023 року завдяки співпраці Луганського обласного центру соціальних служб та навчально-наукового інституту публічного управління, адміністрування та післядипломної освіти «Луганського національного університету імені Тараса Шевченка» було проведено серію короткострокових семінарів для фахівців із соціальної роботи та інших працівників системи соціального захисту Луганської області з метою підвищення їх кваліфікації.

Викладачі разом з учасниками семінарів визначили особливості соціальної роботи з різними категоріями клієнтів у період воєнного стану; про сучасні підходи до соціальної роботи у територіальних громадах; застосування сучасного інструментарію соціальної роботи з дітьми та сім’ями.

Слухачі курсів підвищення кваліфікації були ознайомлені з сутністю поняття стресу та професійного стресу, особливостями, формами і методами формування стресостійкості. Розглянули причини, потенційні чинники та різновиди методів нейтралізації професійного вигорання, а також отримали дієві рекомендації для профілактики стресу та попередження вигорання на «робочому місті».

За результатами навчання, троє фахівців Рубіжанського центру надання соціальних послуг отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

«Соціальна робота» - визначає професійну діяльність, спрямовану на систематичне вирішення соціальних питань у суспільстві, яка потребує сил, ресурсів та високого рівня компетентності.

«Справжнім показником професійності сучасного фахівця соціальної сфери є постійний саморозвиток та самовдосконалення. Саме тому, таким важливим є обмін знаннями та досвідом між науковцями та безпосередніми надавачами соціальних послуг. Така співпраця сприятиме підвищенню якості надання соціальних послуг для вразливих груп населення в умовах воєнного стану, а також дає можливість окреслити перспективи соціальної роботи в територіальних громадах після деокупації».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора