Міжнародний день захисту інформації

Дата: 30.11.2023 10:00
Кількість переглядів: 170

Фото без опису

У 1988 році американська асоціація комп’ютерного обладнання оголосила 30 листопада міжнародним Днем захисту інформації (Computer Security Day). Його метою є нагадування користувачам про необхідність захисту персональних даних, що зберігаються в комп’ютерах, смартфонах та інших гаджетах. У цей рік було зафіксовано першу масову епідемію хробака, якого назвали за іменем його творця — Морріса. Це була справжня глобальна вірусна чума, яка підштовхнула вчених до розробки більш надійних методів захисту комп’ютерів.

Комп'ютерна безпека - це процес запобігання та виявлення несанкціонованого використання вашого комп'ютера. Заходи запобігання допоможуть вам припинити неавторизованим користувачам доступ до будь-якої частини вашої комп'ютерної системи. Виявлення допомагає визначити, чи хтось намагався втрутитися у вашу систему, якщо вони були успішними, і що вони могли зробити. 

Зробіть за правило використовувати наступні кроки.

Захистить ваше обладнання. Безпека починаються з захисту комп'ютерів. Встановіть набір безпеки (антивірус, антишпигун і брандмауер), який налаштовано на автоматичне оновлення. Оберігайте операційну систему, веб-браузер та інше програмне забезпечення, а також регулярно створюйте резервні копії комп'ютерних файлів. Одним з найважливіших питань для безпеки в Інтернеті є наявність сильних паролів і постійне оновлення їх. Дивно, але "123456" та "пароль" залишаються двома найпопулярнішими паролями вже багато років. Переконайтеся, що ваш пароль довгий, складний та комбінований, в ньому присутні букви, цифри та символи. 

Будьте уважні під час перевірки свого E-mail. Перш ніж відкривати вкладення електронної пошти, переконайтеся, що ви знаєте джерело вкладеного файлу. Недостатньо, щоб пошта була за адресою, яку ви розпізнали. Вірус Меліси поширюється саме тому, що виникає з вкладення зі знайомою адресою. Шкідливий код може бути присутнім у забавних або привабливих програмах.

Не розповсюджуйте особисту інформацію. Будьте обережні щодо того, скільки особистої інформації ви надаєте на сайтах соціальних мереж. Чим більше інформації ви розміщуєте, тим легше для хакера чи когось іншого використовувати цю інформацію, щоб отримати доступ до ваших даних або вчиняти інші злочини.

Сьогодні, в умовах війні, ваша безпека на інформаційному фронті є дуже важливою!
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора