«ЧУЙНІСТЬ ПЕРЕМАГАЄ НАСИЛЬСТВО»

Дата: 01.12.2023 15:00
Кількість переглядів: 61

Фото без опису

29 листопада в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» з метою формування у громадськості «нульової толерантності» до різних форм насильства, Рубіжанським центром надання соціальних послуг Рубіжанської міської ради Луганської області проведено запланований захід для студентів Відокремленого структурного підрозділу “Рубіжанський фаховий коледж Державного закладу “Луганський національний університет імені Тараса Шевченка” / ВСП “РФК ДЗ” ЛНУ імені Тараса Шевченка”.

Під гаслом «ЧУЙНІСТЬ ПЕРЕМАГАЄ НАСИЛЬСТВО» розпочали онлайн зустріч, та приділили увагу таким видам насильства і методам протидії:

- Фізичне насильство – умисне нанесення побоїв, тілесних ушкоджень, що може призвести або призвело до травмування, порушення фізичного чи психічного здоров’я, нанесення шкоди честі та гідності, в окремих випадках, до смерті постраждалої.
- Сексуальне насильство – протиправне посягання однієї особи або групи осіб на статеву недоторканість іншої людини, а також дії сексуального характеру щодо неповнолітнього (-ої).
- Психологічне (емоційне) насильство – насильство, пов'язане з дією однієї особи або групи осіб на психіку іншої особи шляхом словесних образ або погроз, переслідування, залякування, якими навмисно спричиняється емоційна невпевненість, нездатність захистити себе та може завдаватися або завдається шкода психічному здоров'ю.
- Економічне насильство – умисне позбавлення однією особою або групою осіб іншої людини або групи людей житла, їжі, одягу та іншого майна чи коштів, на які постраждалі мають передбачене законом право.
– Виступали в.о. директора Рубіжанського центру Оксана Жук, та завідувач відділення соціальної роботи Андрій Акчебаш. 

1 грудня світ відзначає день боротьби з СНІДом та толерантності з ВІЛ-позитивними людьми. З цієї нагоди сімейний лікар комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Рубіжанської міської військової адміністрації Єфімцева Анжела Михайлівна розповіла слухачам що робити, щоб уникнути інфікування ВІЛ-інфекцією. Як передбачити, не захворіти та жити поруч з людьми ВІЛ-інфікованими.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора