Агресія у дітей

Дата: 02.12.2023 11:30
Кількість переглядів: 124

Фото без опису

У даний час агресивна поведінка в дітей і підлітків зустрічається все частіше й частіше. Така тенденція має досить багато причин. Шукати їх слід у вихованні, спілкуванні з іншими людьми та наростаючих вимогах, що пред'являються до дітей і молодих людей, також варто враховувати і природжені схильності до насильства. Як правило, в основі агресивності лежать незадоволені потреби дитини, такі як відсутність похвали, відчуття причетності до групи, відчуття своєї цінності та значущості.

Знаючи причини агресії дітей, батьки можуть обрати правильні способи для вирішення цієї проблеми.

Як же упоратися з агресивною поведінкою?

Дітей, схильних до агресивної поведінки, можна проконсультувати у психолога. У результаті роботи з психологом дитина навчиться брати на себе відповідальність за свою поведінку, а також налагоджувати взаємини з людьми, котрі її оточують. Гарною ідеєю буде консультація у психолога для всієї родини. Спілкування членів сім'ї один з одним під керівництвом психолога може становити велику користь, допоможе вирішити сімейні конфлікти і проблеми в стосунках, що є причиною агресивної поведінки дітей.

Якщо вашій дитині потрібна допомога психолога, ви можете звернутися до психолога ІРЦ Ірини Денисенко за індивідуальною консультацією. 

Також фахівці ІРЦ з метою психологічної підтримки проводять онлайн-консультації для дітей, батьків та фахівців, які працюють з дітьми.

Отримати індивідуальну консультацію фахівців ІРЦ можна за телефонами:
0950125740 - Світлана Шелест
0992126631 - Ірина Денисенко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора