Звіт центру первинної медико-санітарної допомоги з 27.11.2023 по 01.12.2023

Дата: 04.12.2023 11:00
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

За минулий тиждень з 27.11.2023 по 01.12.2023 сімейний лікар та медичні сестри надали безкоштовні послуги за «Програмою медичних гарантій» 106 внутрішньо переселеним особам Луганщини.

Амбулаторний прийом проведено 41 переселенцю, отримали консультації онлайн (по телефону, у мессенджерах Viber та Telegram) 65 осіб, оглянуто на візуальні форми раку 36 чоловік; направлено до «вузьких» спеціалістів 12 пацієнтів, направлено на лабораторні та функціональні обстеження 5 людей, скеровано на профілактичні щеплення 12 осіб, вимір артеріального тиску проведено 41людині, а вимір глюкози крові 5 відвідувачам, виписано електронні рецепти за програмою «Доступні ліки» 7 пацієнтам.

Рубіжанські медики регулярно консультують пацієнтів щодо профілактики та відмови від куріння і за минулий тиждень 5 людей розпочали втілювати поради лікаря первинки у своє життя. Сімейний лікар та медичні сестри впродовж тижня проводили з дорослими і дітьми актуальні профілактичні бесіди на різні теми за індивідуальною потребою відвідувачів ХАБу. Найчастіше - це психологічна підтримка людям, які опинилися в складних життєвих умовах. 

Рубіжанські медичні працівники первинки активно долучилися до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка щорічно триває з 25 листопада до 10 грудня. Ця акція пов’язана з проблемами подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків. 

Напередодні Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом 29.11.2023 проведена групова бесіда з переселенцями у змішаному форматі (офлайн та онлайн на платформі ZOOM): «1 грудня – Всесвітній День боротьби зі СНІДом». Учасникам зустрічі роздано буклети “Стоп насильству!”.

Нагадуємо, що медики комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Рубіжанської міської військової адміністрації ведуть прийом внутрішньо переміщеним мешканцям Рубіжанської територіальної громади, Луганщини, вимушеним переселенцям будь-якої області та громади України і всім охочим особам у гуманітарному штабі «Луганщина моя» в місті Вінниця за адресою: вул. Праведників світу 43-Б.

Бережіть себе, щоб разом відсвяткувати ПЕРЕМОГУ України!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора