Єднання - це запорука успіху!

Дата: 05.12.2023 18:36
Кількість переглядів: 176

Фото без опису

5 грудня світ відзначає Міжнародний день волонтера, встановлений 1985 року резолюцією Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй з метою спонукати людей брати участь у діяльності в ім’я економічного і соціального розвитку.

Україна - країна волонтерів, адже понад 80% українців у тій чи іншій формі взяли і продовжують брати участь у волонтерському русі. Надзвичайного значення український волонтерський рух набув від початку збройної агресії російської федерації у 2014 році. Тому початок широкомасштабного вторгнення в Україну 2022 року застав український волонтерський рух сформованим, досвідченим і готовим до найскладніших викликів. Навесні 2022 року лави українських волонтерів поповнили мільйони людей як в Україні, так і за її межами.

Учні, батьки та педагоги Рубіжанської ЗШ І-ІІІ ступенів № 3 активно співпрацюють з багатьма волонтерськими організаціями України. І сьогодні, в Міжнародний день волонтера, було організовано онлайн-зустріч з членами громадської організації «Воїни світла. Рубіжне». До нас завітали, керівник ГО – Олена Петрівна Хмельницька та активний член організації Олена Володимирівна Тарасенко. Вони розповіли учасникам зустрічі про власний досвід волонтерської діяльності, відповідали на запитання учнів та вчителів, мотивували, надихали та заохочували до волонтерської діяльності. Учні також розповіли про свій досвід волонтерства. Спілкування було дуже щире та жваве.

Рубіжанська гімназія № 4 щиро вітає всіх причетних з цим важливим днем! Волонтерство – це не лише важлива складова громадського активізму, але і цінний навчальний і виховний досвід для молоді. Учні, які беруть участь у волонтерських акціях, навчаються розуміти потреби й проблеми свого оточення, розвивають емпатію та почуття відповідальності задля змін у своєму середовищі. Ранок 5 грудня для учнів розпочався уроком волонтерства, на якому говорили про волонтерський рух в цілому та волонтерство під час війни зокрема. Учні і вчителі згадали відомих волонтерів, поділилися власним досвідом, історіями допомоги волонтерів родинам, які виїхали із зони бойових дій. Учні разом із вчителями долучилися до Національного онлайн-уроку волонтерства, який транслювався на каналі Української волонтерської служби, зустрілися із почесними гостями та експертами: заступником міністра молоді і спорту Владиславом Яцуком, засновницею ГО «Українська Волонтерська Служба» Анною Бондаренко, засновником руху «JuniorS» Олександром Педаном, координатором із залучення молоді проєкту U-Report Дмитром Бураком. Під час уроку гості розказали про основи волонтерства, соціальні проблеми та шляхи їх вирішення, способи долучитись до волонтерства. Також під час трансляції учні пройшли інтерактивне опитування та виконали руханку.

Дякуємо організаторам за цікаву зустріч і корисну інформацію!

Сьогодні у всіх класах Рубіжанської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №10 пройшли ранкові зустрічі та тему «Нехай комусь тепліше стане від наших добрих і гарних слів», а до учнів початкових класів нашого закладу завітала пані Олена - волонтер, громацький діяч, керівник громадцької організації «ВОЇНИ СВІТЛА.РУБІЖНЕ», щира та справедлива Людина, яка з 2014 року вступила в лави волонтерства та не покидає цю справу донині. Зустріч була організована з метою ознайомлення здобувачів освіти із волонтерським рухом в Україні як унікального явища сьогодення, сприяння розвитку благодійництва, як національної традиції, виховання духу патріотизму.

Учні Рубіжанського ліцею від щирого серця вітають усіх з Міжнародним днем волонтера! Висловлюють слова подяки від імені кожної людини, якій ви допомогли, за вашу людяність, безкорисливу працю. На виховних годинах: «Час обрав палкі серця»; «Волонтерство: погляд у сьогодення», «Вірні присязі»; інформаційних хвилинках: «Волонтери – люди доброї волі»,«Нехай комусь тепліше стане від наших добрих, гарних слів», «Подай руку допомоги»- відбулися бесіди-діалоги з учнями, створені презентації про наших земляків-волонтерів. Діти зрозуміли, що волонтер – це добра, милосердна людина, яка володіє неабиякими комунікативними навичками і приваблює до себе інших. Це людина, яка розуміє проблеми оточення, співчуває і має бажання безкорисливо допомогти вирішити проблеми інших.

Нині завдяки підтримці волонтерів, воює не тільки зброя - воює український дух, який неможливо здолати!

Ми певні, що кожен мешканець Луганщини вніс хоча б часточку себе, своєї душі й праці у спільну мету - допомогу нашим бійцям.

Шановні волонтери, нехай ваша доброта та небайдужість повернуться до вас сторицею. Педагогічні колективи та учні закладів освіти Рубіжанської територіальної громади бажають вам оптимізму, здоров’я, невичерпної енергії, перемоги та миру! Низький уклін усім небайдужим людям, завдяки яким наш народ вистоїть і переможе!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора