ЗВІТ про результати проведення громадського обговорення щодо перейменування об’єктів топоніміки Рубіжанської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області

Дата: 07.12.2023 11:30
Кількість переглядів: 143

Фото без опису

ЗВІТ про результати проведення громадського обговорення щодо перейменування об’єктів топоніміки Рубіжанської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області

Підведені підсумки громадського обговорення щодо перейменування об’єктів топоніміки Рубіжанської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області (далі – громадське обговорення), організатором якого виступила Рубіжанська міська військова адміністрація Сєвєродонецького району Луганської області (далі – військова адміністрація) з метою виконання вимог Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні i деколонізацію топонімії» та з’ясування громадської думки та залучення представників громадськості до розгляду пропозицій з цього питання.

Комісією з перейменування об'єктів топоніміки Рубіжанської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області при військовій адміністрації (далі – комісія) було визначено 58 (п’ятдесят вісім) об'єктів топоніміки, назви яких пов’язані з державою-агресором або не відповідають стандартам державної мови та назви яких підлягають перейменуванню.

Громадське обговорення проводилося через заповнення Google форми з використанням вебсайту та соціальних мереж військової адміністрації та листуванням на електронну адресу kms.rub2022@gmail.com. у період з 20.11.2023 року до 03.12.2023 року (протягом 14 календарних днів). 

За цей період 303 (триста три) мешканці громади взяли участь в обговоренні і надали свої пропозиції (зауваження) шляхом заповнення Google форми, електронною поштою надійшло 1 (одне) звернення від мешканця м. Рубіжне з пропозиціями щодо найменування об’єктів топоніміки громади, яке буде враховано та розглянуто комісією.

Відповідно до норм чинного законодавства, рішення про перейменування вулиць буде прийматися начальником військової адміністрації з урахуванням рекомендації комісії, громадської думки та рекомендацій центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері відновлення та збереження національної пам’яті Українського народу.

За посиланням наведено узагальнений аналіз пропозицій, що надійшли під час проведення громадського обговорення шляхом заповнення Google форми щодо перейменування об’єктів топоніміки Рубіжанської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області (надані дані з пропозиціями, що отримали більше 1% голосів).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора