Свято дитинства і щедрості

Дата: 07.12.2023 14:30
Кількість переглядів: 96

Фото без опису

До нас прийшов чудовий зимовий місяць – грудень, а разом з ним завітав у гості Святий Миколай. 6 грудня за новоюліанським календарем Православна церква України та її парафіяни відзначають День Миколи Чудотворця. Привітання з Днем святого Миколая в цю дату звучать для всіх, але найбільше свято люблять діти, адже вони в цей ранок знаходять подарунки в себе під подушками. Також Святому Миколаю в цей день можна помолитися про захист наших воїнів і перемогу України.

У загадкову подорож вирушили учні, батьки та вчителі Рубіжанської гімназії № 1. Усі взяли участь у захоплюючому онлайн-квесті "Загублені подарунки", який став справжньою феєрією до Дня Святого Миколая! Під час цієї захоплюючої подорожі учасники мандрували різноманітними станціями, вирішували завдання та вивчали цікаві факти про традиції святкування Дня Святого Миколая у різних країнах.

Щоб подарувати дітям краплинку добра та радості у Рубіжанській загальноосвітній школі І-ІІІ ст № 3 класні керівники початкових класів провели серію виховних заходів, присвячених Дню Святого Миколая. Для учнів першого класу проведено виховний захід: «Миколай, Миколай, до нас завітай!», учні 3-4-х класів взяли участь в акції «Листи до Миколая».

Написання листів Святому Миколаю – то особлива магія. Учні початкових класів Рубіжанської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №10 поділилися своїми таємницями. Які були бажання? Звісно, як і всі дітлахи, хотіли солодощі та іграшки, але найзаповітніша мрія – ПЕРЕМОГА та повернення додому:
«…Більше всього на світі я хочу щоб ти подарував перемогу Україні і моє місто Рубіжне стало вільним і я б тоді зміг повернутися додому і обійняти мого дідуся…» Микита 1 клас
«…у цьому році я прошу в тебе миру та перемоги для України, та щоб мій тато повернувся додому!...» Всеволод 2 клас
«…Я дуже мрію повернутися додому!» Аміна 2 клас
«…Допоможи мені вирости хорошою людиною і наслідувати твою доброту!...Моїй країні подаруй мир та процвітання!» Аліса 4 клас
«Я прошу тебе, щоб настав мир в Україні, люди були здорові та щасливі….» Алеся 2 клас. Такі малі, але вже дорослі діти…Щиро бажаємо, щоб найзаповітніші мрії наших дітей як можна швидше здійснилися!

У цей день були довгождані зустрічі з мріями та подарунками в учнів Рубіжанського ліцею. На уроках літератури вони складали поетичні ланцюжки "Святий Миколай", брали участь у інформаційних хвилинках "На святого Миколая в небі зіронька палає." Слухали чудові композиції на уроках музичного мистецтва "Святий Миколай дарує нам пісні". На годинах спілкування з класними керівниками грали в цікаву літературну гру «Що я знаю про святого Миколая."А вдома у саморобній творчій майстерні, створювали "Листівки святому Миколаю". І скільки б їм не було років, вони завжди мріють та вірять у казку…

Бажаємо учням, учителям та батькам гарних подарунків, теплих слів, радості, здоров’я та щастя. Нехай Святий Миколай завжди чує ваші молитви та допомагає в усьому. Нехай виконає нашу найзаповітнішу мрію – принесе перемогу нашому народові!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора