День української хустки – неофіційне свято, яке відзначають 7 грудня

Дата: 08.12.2023 14:30
Кількість переглядів: 107

Фото без опису

День української хустки – неофіційне свято, яке відзначають 7 грудня. Його вигадали, щоб привернути увагу жінок до збереження традицій та звичаїв нашого народу. Свято дуже молоде, адже вперше день української хустки відзначили у 2019 році. 

Святкують день хустки різними способами — носять їх, роблять флешмоби у соціальних мережах, поширюють фото, відвідують тематичні фотосесії.

По-своєму відзначили це свято й у Рубіжанській ЗШ І-ІІІ ст. №3. Виховні заходи «Хустинка з бабусиної скриньки», «А хустка в нас завжди була в пошані», «Краса в хустині наша споконвічна», «Українська хустка – наш оберіг», «Краса в хустині нашій споконвічна» провели в 5-9-х класах, проведено інтелектуальні ігри. Вчителі-предметники проводили уроки, одягнувши хустини та закликами до дітей робите це.

Попри те, що свято походить з Вінницької області, адже саме тут вигадали вшановувати хустку, воно сподобалося всім українкам. У давнину хустка символізувала оберіг та була обов’язковою для носіння заміжніми жінками. Сьогодні День хустки символізує об’єднання жіночих поколінь, передавання хустки від матері до доньки як цінності, плекання українських традицій та звичаїв.

Бережімо наші традиції. Носімо УКРАЇНСЬКЕ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора