У рамках Усеукраїнської акції “16 днів проти насилля” в закладах освіти Рубіжанської територіальної громади пройшли зустрічі з поліцейськими

Дата: 14.12.2023 15:00
Кількість переглядів: 62

Фото без опису

У рамках Усеукраїнської акції “16 днів проти насилля” в закладах освіти Рубіжанської територіальної громади пройшли зустрічі з поліцейськими. Такі зустрічі – це можливість ще раз нагадати всім про існування проблем у суспільстві, підвищити рівень обізнаності щодо усіх форм насильства, продовжити процес створення недискримінаційного простору для життя, розвитку і професійного зростання кожної людини.

Так у Рубіжанській гімназії №4, Рубіжанської гімназії №1 та Рубіжанській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №10 пройшов урок з поліцейським з теми “Права та обов’язки. Відповідальність про правопорушення”, який провела підполковник поліції Ткачова Олена Вікторівна, начальник відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Луганській області. 

Учні ознайомилися з видами правопорушень, зрозуміли, які мають бути дії поліцейських при затриманні правопорушника, з якого віку настає адміністративна та кримінальна відповідальність. Під час просвітницької лекції говорили про основні поняття: домашнє насильство та його види, про різницю між домашнім насильством та сваркою, як боротися з насильством, про поліцейські засоби протидії такому насильству.

Особливо важливо, що присутні дізналися, як мають спілкуватися з поліцейськими, які мають права та як їх захищати.
Учні переглянули інформаційні ролики, які допомогли їм з’ясувати багато питань з теми. 

10 грудня відзначається Міжнародний день прав людини, головна мета якого – торжество в усьому світі понять свободи, безпеки й чесності людей по відношенню однин до одного. До учнів 7-9 класів Рубіжанської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №10 на заняття завітав Степанцов Віктор Євгенович – адвокат приватної практики. Під час зустрічі він розповів учням про Загальну декларацію прав людини та історію її створення, про запровадження Всесвітнього дня прав людини; відмітив важливість дотримання прав людини в демократичному суспільстві та відповідальність за скоєні вчинки. Школярі зрозуміли необхідність дотримання правил правопорядку та законності своїх вчинків.

Висловлюємо щиру подяку всім, хто допомагає дітям зрозуміти важливість дотримання законності всіма мешканцями нашої країни.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора