З 25 листопада по 10 грудня в дошкільних закладах освіти Рубіжанської громади, як і по всій Україні, проведено акцію «16 днів проти насильства»

Дата: 16.12.2023 10:00
Кількість переглядів: 58

Фото без опису

З 25 листопада по 10 грудня в дошкільних закладах освіти Рубіжанської громади, як і по всій Україні, проведено акцію «16 днів проти насильства», яка з 1991 р. підтримується міжнародною спільнотою. 

У рамках Всеукраїнської акції з дошкільнятами проводилася низка заходів, які спрямовані на попередження насильства в сім’ї та в дошкільному закладі, профілактику жорстокого поводження з дітьми та правове виховання учасників навчально-виховного процесу. Учасниками акції стали вихованці, колектив та батьки.

В ці дні в КЗДО №1 «Берізка» практичним психологом був проведений онлайн круглий стіл «Запобігання та протидія домашньому насильству» для педагогів закладу та лекторій: «Розмовляємо з малюками про війну. Як підтримати та втішити дитину» - для батьків.

У КЗДО 7 «Червона шапочка» проінформували батьків через месенджери на теми «Покарання: за і проти», «Види та класифікації насильства»; показали відеоролики «Що таке психологічне насильство», «Що таке торгівля людьми». З дітьми грали в дидактичні ігри: «Оціни вчинок» «Квітка моїх прав і обов’язків».

КЗДО №9 «Дельфін» та КЗДО №2 «Журавка» провели кілька спільних заходів: для всіх вікових груп – творче завдання «Квітка толерантності», заняття «Подорож до Країни Доброти», виготовили власноруч «Браслети дружби»; для педагогів пройшло заняття з елементами тренінгу «Торгівля людьми. Як не стати жертвою?», для батьків – бесіда з практичним психологом. 

Головною метою заходів є виконання Конвенції ООН про права дитини та ст.27 Конституції України.

Ми мріємо про світ, де розуміння, співпереживання і любов беруть гору над расизмом, агресією, несправедливістю і нерівністю. Навчаймо ж наших дітей толерантності та законності змалку!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора