БЕЗПЕРЕРВНИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК ПЕДАГОГІВ

Дата: 16.12.2023 13:00
Кількість переглядів: 93

Фото без опису

14 грудня 2023 року педагогічні працівники закладів освіти Рубіжанської МТГ взяли участь у онлайн-консультації «Дорожня карта підвищення кваліфікації педагогічних працівників». Наталія Погрибатько, директор КУ ЦПРПП РМР, акцентувала увагу учасників на Порядку підвищення кваліфікації педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженому Постановою КМУ від 21.09.2019 №800, надала рекомендації щодо розроблення перспективного та річного плану підвищення кваліфікації.

Професія вчителя потребує постійного професійного та особистісного розвитку: педагоги мають розуміти сучасні освітні тренди, володіти необхідними технологіями та постійно підвищувати свій професійний рівень.

У Законі України «Про освіту» зазначено, що підвищення кваліфікації – це набуття особою нових та/або вдосконалення раніше набутих компетентностей у межах професійної діяльності або галузі знань. Згідно з чинним законодавством, педагоги повинні постійно підвищувати свою кваліфікацію. 

Саме підвищення кваліфікації дозволяє педагогу успішно розвивати необхідні компетентності (підвищення рівня оволодіння навчальним предметом, ознайомлення з актуальними освітніми методами і технологіями тощо). 

Коли педагог є висококваліфікованим та спрямовує свою роботу на втілення інновацій, діти можуть отримувати якісну освіту, яка дозволить їм реалізувати себе у житті. А отже, приносити користь своїй родині, державі та людству взагалі.

З матеріалами проведених заходів можна ознайомитись на сайті КУ ЦПРПП РМР (https://www.rub-cprpp.pp.ua)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора