Рубіжанські дослідники – переможці обласного етапу Всеукраїнської експедиції «Моя Батьківщина – Україна»

Дата: 21.12.2023 14:30
Кількість переглядів: 76

Фото без опису

Рубіжанські дослідники – переможці обласного етапу Всеукраїнської експедиції «Моя Батьківщина – Україна»

Протягом листопада-грудня 2023 року у дистанційному форматі проходив ІІ (регіональний) тур Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна». На цей конкурс юними пошуковцями Рубіжного було представлено 2 роботи у номінації «З попелу забуття», які й стали переможцями обласного етапу конкурсу. 

Організатори – Луганський обласний центр дитячо-юнацького туризму і краєзнавства, гідно оцінили роботи юних рубіжан, відзначивши активну діяльність з вивчення історичних подій рідного краю, не зважаючи на складність пошукової роботи у дистанційному режимі.

Вихованці гуртка «Юні туристи-краєзнавці» комунальної установи «Рубіжанський міський Центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» (керівник Юлія Боцун) у роботі «Гідний приклад для майбутніх поколінь» досліджували біографію Артема Бузалова – рубіжанина, військовослужбовця, вихованця Рубіжанського міського Центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді, інструктора дитячо-юнацького туризму, судді зі спортивного туризму. Пошукова робота базувалась на власних спогадах Артема про дитинство та юні роки, про заняття туризмом, бойові дії, поранення та лікування, а також на матеріалах з сімейного архіву та архіву Рубіжанського міського Центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді. Під час пошукової роботи були організовані відеозустрічі з військовим.

Пошукова робота Єгора Прусака, учня 9 класу Рубіжанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 Рубіжанської міської ради Луганської області (керівник Олександра Заліпа), «Нескорений духом. Подвиг рубіжанця» присвячена герою, випускнику Рубіжанської школи № 3, жителю м. Рубіжне, військовому, патріоту, вірному сину України Старікову Андрію Євгеновичу. У ході пошукової роботи опрацьовано усні спогади матері, сестри та дружини військового, письмові свідчення, зібрані в результаті анкетування, а також електронні джерела інформації. Презентаційні матеріали про Андрія Старікова опубліковані на офіційному сайті Рубіжанської ЗШ І-ІІІ ступенів № 3 та на офіційних фейсбук-сторінках закладу освіти та Рубіжанської міської військової адміністрації.

Вітаємо переможців та їх керівників із заслуженими нагородами і бажаємо нових цікавих досліджень і відкриттів. 
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора