Професійний розвиток педагога НУШ: що таке сертифікація?

Дата: 22.12.2023 14:00
Кількість переглядів: 95

Фото без опису

Професійний розвиток педагога НУШ: що таке сертифікація?

21 грудня 2023 року педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти Рубіжанської МТГ взяли участь у онлайн-консультації «Професійний розвиток педагога НУШ: що таке сертифікація?». Юлія Захаренко, консультант КУ ЦПРПП РМР, зазначила, що сучасний етап реформування освітньої системи в Україні, включаючи впровадження Нової української школи, висуває нові вимоги до педагогічного колективу та його професійного розвитку. 

Однією з ключових складових професійного розвитку є система сертифікації педагогічних працівників. Також розповіла про мету сертифікації, її етапи. Звернула увагу на вимоги до учасників сертифікації та категорії педагогічних працівників, які можуть пройти сертифікацію у 2024 році, терміни реєстрації. Особливу увагу акцентувала на перевагах, які мають сертифіковані вчителі:

- впровадження і поширення методик компетентнісного навчання та нових освітніх технологій;
- надання професійної підтримки та допомоги іншим педагогічним працівникам (здійснення супервізії);
- залучення до процедур і заходів, пов’язаних із забезпеченням якості освіти та впровадженням інновацій, педагогічних новацій і технологій у системі освіти;
- залучення до проведення інституційного аудиту в інших закладах освіти, розроблення та акредитації освітніх програм, а також до інших процедур і заходів, пов’язаних із забезпеченням якості та впровадженням інновацій, педагогічних новацій і технологій у системі освіти;
- успішне проходження сертифікації дозволяє отримувати надбавку в 20% до зарплатні й може зараховуватись як проходження чергової (позачергової) атестації.

Ірина Долинська, вчитель української мови та літератури Рубіжанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3, успішно пройшла сертифікацію та з 15 грудня 2023 року долучилась до спільноти сертифікованих педагогів. Ірина Геннадіївна поділилася своїми враженнями від процедури сертифікації, надала корисні практичні поради колегам, які тільки збираються взяти участь у сертифікації 2024 року.

Педагогічна спільнота Рубіжанської міської територіальної громади щиро вітає Ірину Геннадіївну з успішним проходженням сертифікації та бажає подальшого професійного зростання!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора