Новорічні свята – особливий період, якого чекають і дорослі, і діти

Дата: 30.12.2023 14:30
Кількість переглядів: 132

Фото без опису

Новорічні свята – особливий період, якого чекають і дорослі, і діти. Мандаринки, цукерки і святковий настрій, якого, на жаль через війну практично немає. Проте в серці кожного українця жевріє надія на світле майбутнє та здійснення бажань. 

Те, що відрізняє нас від інших, – це неймовірна відданість нашим традиціям. Ми цінуємо та оберігаємо звичаї, і нехай зараз нас розділяють тисячі кілометрів, ми спілкуємося через екрани та монітори, бажаємо всім здійснення найзаповітніших мрій. 

Рубіжанській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. № 3 ніщо не завадило цікаво та весело відсвяткувати завершення першого семестру та наближення свят. Однією з найцікавіших традицій українців є ворожіння, ним активно займалися саме в період новорічно-різдвяних свят. Наші предки вірили в неймовірну силу такого ворожіння, яке практично завжди збувалося. Напередодні святкових днів учні 1-5 класів зустрілися на онлайн ворожіння, під час якого чарували на світле майбутнє та перемогу. До дійства доєдналися й вчителі. Спочатку діти намагалися знайти та врятувати маленького зеленого Дракончика, бо саме він є символом Нового року. Вони з цікавістю виконували різноманітні завдання та звільнили казкового героя. Далі розвагу продовжив Гаррі Поттер, який запропонував дітям поворожити на магічній кулі. Діти отримали багато цікавих порад та передбачень. 

Цього року Рубіжанська гімназія № 1 влаштувала особливий та надзвичайно чарівний Різдвяний захід під назвою "Мрії збудуться". Учні, вчителі та батьки зібралися разом, щоб створити святкову атмосферу та подарувати один одному радість та незабутні враження. Цей захід не лише розважив присутніх, а й розширив знання учнів про традиції святкування Різдва в Україні й світі. Учасники гри пережили справжню пригоду, мандруючи різноманітними станціями. Кожен етап гри відкривав нові та цікаві факти про Різдво, збагачуючи знання та допомагаючи кожному відкрити для себе нові горизонти. Дякуємо всім, хто долучився до цього чудового святкового заходу. Нехай Різдво приносить вам щастя, любов та світла у ваші домівки! 

Не знаєш чим зайнятися на канікулах? Як створити новорічну атмосферу та підняти настрій? Твори: малюй, ліпи, вирізай, клей, фантазуй та насолоджуйся процесом! Творчість – найважливіша умова саморозвитку та спосіб самореалізації особистості. Учні Рубіжанської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №10 завжди використовують творчі методи для розвантаження, відпочинку та розвитку особистості через діяльність. Презентуємо роботи «Різдвяної майстерні» наших винахідливих та талановитих школярів: https://www.facebook.com/groups/2279464405579508/permalink/2360901550769126/ 

Наближаються чарівні дні Нового року. А в Рубіжанському ліцеї тривають новорічні святкові години спілкування (згідно з планом роботи). Класні керівники розповідають учням про традиції Різдва та Нового року, про вогонь миру, який доставляють з Вифлеєму до різних куточків світу, про те, що цей вогонь символізує мир, любов та добро. Старшокласники на виховних годинах переглянули відео «Українські вечорниці», поринувши в красу давніх українських звичаїв і обрядів. Учнів середніх класів знайомлять із традиціями, звичаями та обрядами народів світу, що пов’язані з Різдвяно-новорічними святами. Багато в чому традиції святкування Різдва в різних країнах світу подібні, але кожна культура має свої нюанси. Наприклад, Різдво у Франції відзначають тільки один день. Найкращим подарунком під ялинку для французів є шоколад. Різдво у Швеції – сімейне свято з ялинкою. Святкування триває до 13 січня. У цей день усі танцюють навколо ялинки, знімають з неї прикраси і виносять з дому. Різдвяні та Новорічні свята з давніх часів є довгоочікуваними, найулюбленішими, їх із нетерпінням і надією на диво чекають всі – наївні й завжди юні дорослі, не по-дитячому серйозні малюки, і, звичайно ж, старшокласники, адже для них це – останнє новорічне свято в рідному ліцеї.

Усі наші виховні заходи створюють святкову Різдвяно-новорічну атмосферу, дарують надію на краще майбутнє, надію на нашу ПЕРЕМОГУ. Ми щиро вітаємо нашу громаду зі святами, бажаємо витримки, надії та здійснення всіх найзаповітніших мрій!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора