У всіх закладах дошкільної освіти Рубіжанської територіальної громади триває робота

Дата: 06.01.2024 11:30
Кількість переглядів: 67

Фото без опису

Пора зимових свят - час не тільки для відпочинку, а й для цікавих заходів. У всіх закладах дошкільної освіти Рубіжанської територіальної громади триває робота, яка є надзвичайно важливою. 
 
Під час зимових канікул в КЗДО №1 пройшли цікаві заходи: квест "Пригоди у казковому лісі"; вікторина "Відгадай казку за пісенькою"; дослідницько-пошукова робота " Сніжинка - подорожинка", "Розмальований лід"; заняття валеологічного напряму " Про себе треба знати, про себе треба дбати"; заняття з БЖД " Подорож до водоймища", " Новорічний вогник", "Дивись під ноги, куди йдеш" (мінна безпека); образотворча діяльність "Пригоди квітки на воді". 

"Новий рік святкували – знання в іграх здобували" - під таким гаслом пройшов тиждень з у КЗДО №2 “Журавка”. Малюки отримали знання про зимівлю диких тварин, навчилися відрізняти тварин за голосом та вгадувати за описом, також, вивчаючи як зимують пінгвіни, вихованці закріпили порядкову та кількісну лічбу у межах 5, числа сусіди у межах 5-ти, розв’язували нескладні задачі, навіть годували мешканців Північного полюсу і тим самим удосконалили орієнтування на площині. Свої творчі здібності відобразили у малюванні нетрадиційною технікою "Ялинка для білочки"(фарба), свою креативність показали в обривній аплікації "Новорічні кульки". З інструктором фізичної культури вихованці вивчили зимову логопедичну пальчикову гімнастику, провели дидактичну гру на розвиток уваги та слухового сприйняття “Впізнай по звуку” і руханку “Сніговичок”. З музичним керівником діти розвивали музичний слух та почуття ритму у музично-ритмічних вправах: “Якщо весело живеться, роби так”, “Сніжинки”; прослухали музику “Зима” 2ч. А. Вівальді; вивчили нову пісню “Зимо-чарівнице”. Практичним психологом було проведено заняття “Цікаві пригоди з пінгвінчиком”, метою якого було зняття емоційної напруги дітей та розвиток пізнавальних процесів (пам'ять, увага, мислення, спостережливість). Заняття завершилось нетрадиційним малювання за допомогою долоньки та пальчиків “Чарівна ялинка”. Зустріч пройшла в дружній та веселій атмосфері. Діти зацікавлено та активно брали участь у завданнях, підтримували один одного. Під час рефлексії діти поділилися враженнями та оцінили себе та свої можливості. 

У КЗДО комбінованого типу № 7 пройшли заняття з вихованцями як в синхронному, так і в асинхронному режимах. Цікавими були комплексні заняття «Як звірі новий рік зустрічали» та «Новорічна казка». Важливими для розвитку дітей та підготовки їх до наступної ланки освіти стали заняття з вихователями: робота з зошитах з підготовки руки до письма; опис тварини, птаха (за мнемодоріжками); послуховування Різдвяних аудиоказок , для наступного переказування. Практичний психолог закладу провела для педагогів консультацію «Важливі навички в період стресу» (серія консультацій за темою «Справляємося зі стресом»), а під керівництвом в.о. директора пройшов семінар-практикум для педагогів «Використання «Патріотичного кейсу дошкілля України» в роботі з дошкільниками».

Комунальним закладом дошкільної освіти № 9 «Дельфін» також було проведено низку заходів для дітей. В усіх групах відбулися бесіди з дітьми та батьками « Правила безпечної поведінки під час зимових канікул», заняття для дітей старшого віку «Математичний квест», під час якого діти удосконалювали знання про числа в межах 10, навчалися співвідносити число і цифру, закріплювали знання з назв днів тижня, місяців, кольорів; для дітей всіх вікових груп організували «Зимові розваги». Практичний психолог провів вправи для зняття емоційної напруги «Сніговик», емоційні розминки, дихальні гімнастики, заняття «Цікаві вправи з Пінгвінчиком Ромою», метою яких є розвиток пізнавальних процесів: мислення, пам'яті, уваги. Музичний керівник організувала розваги для молодшої групи «Сніговик Айсик» та для дітей старшої групи «Новорічні розважалочки».

Період зимових свят є надзвичайно цікавим і захоплюючим як для малечі, так і для педагогів. Діти мають можливість поринути в казку, а вихователі – не тільки навчитися чогось нового, а й допомогти своїм вихованцям хоч на деякий час забути про ту реальність, в якій вони живуть, позбутися емоційної напруги і загадати найзаповітніші бажання. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора