Звіт центру первинної медико-санітарної допомоги з 08.01.2024 по 12.01.2024

Дата: 15.01.2024 10:00
Кількість переглядів: 131

Фото без опису

У гуманітарному штабі «Луганщина моя», що у місті Вінниця по вулиці Праведників світу 45-Б, для надання медичної допомоги вимушеним переселенцям з понеділка по п’ятницю продовжують працювати сімейний лікар та сестри медичні комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Рубіжанської міської військової адміністрації.

За минулий тиждень з 08.01.2024 по 12.01.2024 рубіжанські медики надали безкоштовні послуги за «Програмою медичних гарантій» 71 внутрішньо переселеним особам Луганщини та переселенцям інших громад України.

Амбулаторний прийом проведено 24 особам, отримали консультації онлайн (по телефону, у мессенджерах Viber та Telegram) 47 пацієнтів , оглянуто на візуальні форми раку 20 чоловік; направлено до «вузьких» спеціалістів 8 пацієнтів, направлено на лабораторні та функціональні обстеження 7 людей, скеровано на профілактичні щеплення 12 осіб, вимір артеріального тиску проведено 45 та вимір глюкози крові 7 відвідувачам, виписано електронні рецепти за програмою «Доступні ліки» 6 пацієнтам.

Сімейний лікар та медичні сестри впродовж тижня проводили з дорослими і дітьми індивідуальні профілактичні бесіди. Особливо увага приділялась попередженню інфекцій, проти яких можна вакцинуватися за Українським календарем щеплення – дифтерія, правець, кір, епідемічний паротит, краснуха та інших. 

Медиками надавалася психологічна підтримка людям, які опинилися в складних життєвих умовах. З відвідувачами хабу 10.01.2024 проведена групова бесіда: «Всесвітній день боротьби з депресією. Як виглядає людина в депресії в сучасному світі?».

Усі ми живемо надією на деокупацію нашого регіону та скоріше повернення у рідне місто Рубіжне. Зламати нас психологічно неможливо! Консультуйтеся зі своїми сімейними лікарями та покращуйте своє здоров’я!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора