Своєчасна вакцинація - надійний захист від тяжкого перебігу інфекційних хвороб!

Дата: 15.01.2024 13:00
Кількість переглядів: 148

Фото без опису

Своєчасна вакцинація - надійний захист від тяжкого перебігу інфекційних хвороб!

За період збройної агресії російської федерації у зв’язку з міграційними процесами, погіршенням соціально-побутових умов, зниженням рівня охоплення плановою вакцинацією епідемічна ситуація в Україні щодо захворюваності дорослого та дитячого населення керованими інфекційними захворюваннями об’ективно погіршується.

В Україні протягом 2023 року було зареєстровано 5 точкових спалахів кору, в 13 областях і столиці виявлено 55 випадків кору (з них 31 випадок у дітей до 17 років, 24 випадків серед дорослих). Серед дітей, які захворіли на кір в 2023 році, більш ніж у половини не було відповідного щеплення.

В грудні 2023 року в Київській області 73-річна жінка померла від дифтерії. В неї також були відсутні щеплення за віком проти дифтерії.

Єдиний надійний спосіб запобігти небезпечних ускладнень і смерті від інфекційних хвороб це - вакцинація дітей згідно з Національним календарем профілактичних щеплень та ревакцинація дорослих (від дифтерії та правцю кожні 10 років).

Медичні працівники комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Рубіжанської міської військової адміністрації активно проводять інформаційну роботу серед населення, в першу чергу - внутрішньо переселених осіб, відносно необхідності вакцинування дітей і дорослих від керованих інфекцій, аналізують вакцинальний стан задекларованого населення, складають індивідуальні плани вакцинації для своїх пацієнтів, скеровують їх для проведення щеплення в найближчі лікувальні заклади за місцем їх фактичного знаходження.

Враховуючи погіршення епідемічної ситуації стосовно інфекцій адміністрація Центру запроваджує комплекс заходів з організації проведення щеплення безпосередньо за місцем провадження медичної діяльності за адресою: м. Дніпро, вул. Будівельників, 23.

На даний час рубіжанськими медиками проводиться верифікація імунного статусу задекларованого населення, планування, облаштування та підготовка до роботи кабінету щеплень, відпрацьовується доставка вакцинних препаратів з дотриманням всіх необхідних умов їх транспортування і зберігання.

Сподіваємося, що найближчим часом наші пацієнти - і діти, і дорослі будуть мати можливість отримати захист від інфекційних хвороб у кабінеті щеплень на місці, безпосередньо після огляду сімейним лікарем або лікарем-педіатром рубіжанського Центру.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора