«Кольори Миру»

Дата: 16.01.2024 11:30
Кількість переглядів: 49

Фото без опису

Міжнародний україно-італійський проєкт «Птахи МИРу» наблизився до своєї кульмінації.

11 січня 2024 у виставковій залі адміністративної будівлі регіону Ломбардія у м.Мілан (Італія), відкрилася величезна виставка українського дитячого мистецтва «Птахи Миру», на якій представлено зграйки пташок, що прилетіли до організаторів з Рубіжного, Переяслава, Дніпра, Кривого Рогу, Херсону, Рівного, Кам’янського, Полтави, Миколаєва, Лисичанська, Запоріжжя, Кропивницького, Енергодару, Жашкова, с.Тайкури Рівненської обл.

Виставка стала фіналом міжнародного проєкту, який започаткувала «Художня школа» міста Херсон. Це найбільша у світі виставка малюнків український дітей, створена під час повномасштабної військової агресії росії проти України. 

Вперше дану виставку було відкрито у м.Флоренція в червні 2023, слоган якої звучав так: «Війна змінила життя людей і вони, як птахи, залишили свої домівки-гнізда, розлетілися світлом. Вони понесли свої звички, мову, культуру. На чужині люди-птахи звили тимчасові гнізда, але чекають МИРУ, аби повернутися на рідну землю».

Відкриття виставки розпочалося міжнародною конференцією, в якій взяли участь діти з України та Італії.

Серед майже 2500 тисяч представлених робіт – є роботи учнів відділення образотворчого мистецтва Рубіжанської міської дитячої школи мистецтв.

Виставка триватиме до 29 січня 2024. За цей час планується проведення численних майстер-класів для дітей від італійських художників.

Пишаємося своїми талановитими учнями та їх наставниками, імена яких неодноразово зустрічалися серед призерів всеукраїнських та міжнародних конкурсів та фестивалів. Бажаємо всім творчих успіхів, натхнення та мирного неба над головою!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора