Інформація щодо подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, депутатами Рубіжанської міської ради Сєвєродонецького району Луганської області, обраними на місцевих виборах  25 жовтня 2020 року

Дата: 18.01.2024 15:54
Кількість переглядів: 55

ДО УВАГИ ДЕПУТАТІВ МІСЦЕВИХ РАД!

Інформація

щодо подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, депутатами Рубіжанської міської ради Сєвєродонецького району Луганської області, обраними на місцевих виборах  25 жовтня 2020 року (станом на 10 березня 2023 року)

Рубіжанська міська військова адміністрація Сєвєродонецького району Луганської області повторно повідомляє, що 12.10.2023 набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану» від 20.09.2023 №3384-ІХ, яким відновлено обовʼязок подання декларацій, повідомлень про суттєві зміни у майновому стані, повноважень щодо повних та спеціальних перевірок декларацій  відповідними категоріями осіб шляхом заповнення декларації на офіційному сайті Національного агентства з питань запобігання корупції за посиланням https://portal.nazk.gov.ua/login.

Кампанія декларування за 2021-2022 роки триватиме до 31 січня 2024 року. До зазначеної дати декларанти мають подати декларації за відповідні звітні періоди у 2021-2022 роках, крім тих осіб, які подали їх добровільно раніше. 

Згідно листа Національного агентства з питань запобігання корупції від 17.11.2023 №200-03/27332-23 у разі утворення військової адміністрації населеного пункту для здійснення повноважень сільської, селищної, міської ради, її виконавчого комітету, сільського, селищного, міського голови, депутати місцевих рад продовжують перебувати у статусі «депутата міської ради» і продовжують бути суб’єктами декларування, хоч і не здійснюють відповідні повноваження. Тому депутати місцевих рад, повноваження яких не припинено в порядку визначеному Конституцією України, Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», зобов’язані подавати щорічні декларації за відповідний звітний період з позначкою «я продовжую виконувати функції держави або органу місцевого самоврядування».

Підсумовуючи наведене вище зазначаємо про необхідність безумовного, своєчасного виконання та додержання вимог антикорупційного законодавства.

Також наголошуємо, що за умисне неподання суб’єктом декларування декларації передбачена кримінальна відповідальність за ст.366-3 Кримінального кодексу України у вигляді штрафу від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, або обмеження волі на строк до 2 років, або позбавлення волі строком на 1 рік, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

За несвоєчасне подання без поважних причин декларації передбачена адміністративна відповідальність за ч.1 ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Суб’єктами адміністративної або кримінальної відповідальності за неподання або несвоєчасне подання декларації є особи, які зазначені у п. 1, пп. «а», «в» – «ґ» п.2 ч.1 ст.3 Закону України «Про запобігання корупції», які відповідно до ч.ч. 1, 2 ст.45 даного Закону зобов’язані подавати декларацію.

! Відомості про осіб, яких притягнуто до відповідальності за вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення (Реєстру корупціонерів).

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора